Інвестиції оператора Vodafone Україна в 3G/4G досягли рекордних 21,6 млрд грн

Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна оголосив, що загальні інвестиції компанії в період активного будівництва мереж швидкісного інтернету в 2015-2018 роках досягли рекордного на ринку показника в 21,6 млрд грн.

Компанія повністю модернізувала обладнання родючості мережі, не тільки замінивши існуючі антени на обладнання з підтримкою 3G і 4G, а й встановила додаткові базові станції для забезпечення надійного покриття. Крім того, модернізовані не менш важливі мережеві елементи, такі як ядро ​​мережі, комутаційне обладнання, транспортна мережа, indoor-рішення. Це дозволило забезпечити достатні потужності і пропускну здатність мережі, щоб клієнти могли використовувати великі обсяги мобільного інтернету на стабільно високій швидкості.

Vodafone встановив понад 5 тисяч базових станцій 4G і забезпечив покриття для більш 45% жителів України. При цьому Vodafone продовжує активно розвивати 3G покриття. На сьогоднішній день у Vodafone найбільш широке 3G покриття в країні – 85% українців сьогодні вже отримали доступ до 3G Vodafone. 3G мережу компанії покриває понад 11 тисяч населених пунктів, покриття забезпечують 8700 базових станцій 3G.

Читайте также:   Обсяг світової економіки у 2022 році вперше перевищить $100 трлн

У підсумку за результатами 2018 року абоненти Vodafone виявилися найбільш активними інтернет-користувачами – в середньому дата-клієнт Vodafone використовує 3,2 ГБ трафіку на місяць. У минулому році клієнти Vodafone стали використовувати в два рази більше трафіку, ніж роком раніше.

Оператор Vodafone також оголосив, що за останній час додатково розширив 4G мережу в Україні, забезпечивши доступ до швидкісного мобільного інтернету для жителів ще 75 міст, селищ і сіл в 15 областях України. На сьогоднішній день більше 20 мільйонів жителів України отримали доступ до 4G від Vodafone, географія покриття інтернету четвертого покоління включає в себе 24 області України.

Читайте також: ПОПИТ НА IPHONE В КИТАЇ ЗНИЗИВСЯ МАЙЖЕ ВДВІЧІ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *