Попит на iPhone в Китаї знизився майже вдвічі

У минулому кварталі компанія Apple зіткнулася з проблемою зниження виручки через слабкий попит на iPhone в Китаї. За даними Longbow Research, компанія все ще відчуває досить серйозні проблеми на ринку.

Пошуковий трафік – це не найточніший спосіб вимірювання попиту, але його різкі падіння зазвичай є ознакою меншого інтересу. У випадку з Apple iPhone, Longbow Research відзначає, що обсяги пошуку в Китаї значно скоротилися в порівнянні з минулим роком. Зокрема, в січні кількість пошукових запитів в країні, пов’язаних зі смартфонами, було вдвічі менше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Аналогічним чином, в лютому трафік через пошукову систему Baidu знизився на 47%.

Читайте также:   Уряд прийняв постанову, яка повинна дозволити працівникам вільно обирати банки для отримання зарплат і соцвиплат

Що ще гірше для Apple, величезне зниження пошукового трафіку відбувається навіть після декількох серій зниження цін китайськими роздрібними торговцями. Мабуть, ці зниження цін ще не викликали зростання попиту і навряд чи зроблять це найближчим часом.

Деякі аналітики оптимістичніше оцінюють перспективи iPhone в Китаї. Але Longbow Research стверджує, що китайські продажі протягом лютого були «жахливими» і продовжували сповільнюватися. Зокрема, з 42 постачальників продукції Apple 37 зафіксували в лютому продажі, які виявилися гіршими за сезонний рівень. Наскільки поганий виявилася ситуація, ми зможемо дізнатися після публікації чергового квартального звіту компанії.

Якщо протягом цього кварталу компанія не зможе продемонструвати ніяких ознак поліпшення, то цілком ймовірно, збільшення продажів може відбутися не раніше, ніж з виходом на ринок серії iPhone 2019 року. Зрештою, моделі iPhone Xs, iPhone Xs Max і iPhone Xr на ринку вже майже шість місяців, і споживачі тепер проявляють інтерес до більш нових пристроїв, таких як Galaxy S10, який, мабуть, демонструє хороші результати в Китаї.

Читайте также:   SpaceX і Blue Origin візьмуть участь в ініціативі NASA з доставки вантажів на поверхню Місяця

Читайте також: НОВА NOKIA 9 PUREVIEW З ПЕНТАКАМЕРОЮ КОШТУЄ $699!

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *