У Китаї засудили вченого, який “відредагував гени” трьох дітей

Такі експерименти прирівнюються до дослідів над людьми

Китайський суд на 3 роки відправив до в’язниці вченого Хе Цзянькуя, який в 2018 році оголосив про народження перших в світі генетично модифікованих дітей. За словами вченого, він “відредагував гени” для запобігання зараження ВІЛом дівчаток-близнят. Про це повідомляє Reuters.

Доцент Південного університету науки і технології в Шеньчжені Цзянкуй проводив свої дослідження з березня 2017 по листопад 2018 року. Для того, щоб набрати людей для свого дослідження, вчений підробив сертифікат комісії з етики. В експерименті брали участь вісім безплідних пар добровольців. У чоловіків був ВІЛ.

Для запобігання інфікування плода, Цзянкуй вніс мутації в гени ембріонів. З восьми жінок вони прижилися тільки в однієї. Восени 2018-го жінка народила близнят Лулу і Нану (справжні імена дітей приховують). Дівчата є носіями ДНК, яка сприяє розвитку стійкості проти ВІЛ. У січні 2019 року влада Китаю визнали експеримент Цзянькуя незаконним і звинуватила вченого в незаконній практиці медицини. Тоді ж стало відомо, що ще одна жінка виношує дитину зі зміненою ДНК.

Читайте также:   Дуже зворушливо: як Шевченко і Зінченко здійснили мрію хлопчика на візку

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *