Тім Кук: Apple купує в середньому одну компанію раз на 2-3 тижні

Як відомо, Apple вкрай рідко афішує угоди з придбання інших компаній. Але в недавній розмові з журналістами CNBC глава купертінівского гіганта Тім Кук охоче поділився деякими цікавими відомостями на цей рахунок.

Зокрема, він розповів, що Apple в середньому укладає угоди з придбання нових активів раз в два-три тижні, додавши, що основний інтерес для компанії представляють таланти і інтелектуальна власність. Шляхом нескладних обчислень можна підрахувати, що за рік Apple поглинає від 15 до 25 компаній.

Не вдаючись в подробиці, глава Apple також зазначив, що за останні півроку (з листопада 2018 року по травень 2019 року) компанія Apple придбала від 20 до 25 компаній. Тобто, виходить, останнім часом Apple поглинає нові компанії набагато частіше, приблизно по одній в тиждень.

Згідно з даними з недавнього фінансового звіту, станом на 31 березня 2019 року обсяг грошових коштів на рахунках Apple становив значні $ 225,4 млрд, що ставить її на перше місце в рейтингу приватних компаній з найбільшим резервом вільних коштів. Нагадаємо, в минулому році Apple взяла на себе зобов’язання повернути в США більше $ 250 млрд грошових коштів, що зберігаються на закордонних рахунках, побудувати ще одну штаб-квартиру, найняти 20 тис. співробітників і вкласти в економіку США $ 350 млрд в найближчі п’ять років. За словами Тіма Кука, Apple в першу чергу інвестує в великі проекти на кшталт будівництво кампусу в Техасі вартістю $ 1 млрд.

«Якщо у нас залишилися гроші, ми дивимося, що ще можемо зробити. Ми купуємо все, що нам може відповідати і має стратегічну мету. І тому ми купуємо компанію в середньому кожні дві-три тижні».

Тім Кук,

Головний виконавчий директор Apple

Як зазначає джерело, незважаючи на те Apple купує нові компанії пачками, в більшості своїй – це дрібні придбання, а великі угоди вона укладає вкрай рідко. Останнє відоме велике придбання Apple – покупка виробника навушників Beats за $ 3 млрд в 2014 році.

Читайте також: ЄВРОПЕЙСЬКІ АНТИМОНОПОЛЬНИКИ ВИРІШИЛИ ПРОВЕСТИ РОЗСЛІДУВАННЯ ПРОТИ APPLE ПІСЛЯ СКАРГИ SPOTIFY

Читайте также:   Нацбанк викарбував монету на честь історичної події в Україні

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *