Європейські антимонопольники вирішили провести розслідування проти Apple після скарги Spotify

Компанії загрожує штраф до $26,6 млрд

Європейські антимонопольні регулятори найближчими тижнями почнуть розслідування щодо Apple. Про це з посиланням на перевірені джерела повідомило видання The Financial Times.

Приводом для розслідування стала недавня скарга від Spotify. Нагадаємо, шведський музичний сервіс потокового мовлення, який недавно відзначив досягнення 100 млн платних підписників, звернувся до Європейської комісії в березні 2019 року, заявивши, що Apple несправедливо обмежує конкурентів заради просування власного потокового сервісу Apple Music. Зокрема, в скарзі Spotify заявив про несправедливу комісію в розмірі 30%, яку Apple бере з контент-сервісів за використання системи покупок в додатках (IAP). Також сервіс поскаржився, що Apple не дозволяла Siri і HomePod запускати їхні додатки, загрожувала видалити Spotify з App Store і не схвалювала поновлення. В Apple же, відповідаючи на претензії, заявили, що «Spotify прикриває свої фінансові мотиви помилковою риторикою» і домагається «привілеїв безкоштовного додатку, не будучи безкоштовним».

Як повідомляється, Єврокомісія, провівши всебічний аналіз питання, який, крім скарги Spotify, включав опитування ще кількох гравців ринку і користувачів, вирішила провести відповідне розслідування. Воно має розпочатися в найближчі тижні. Про те, скільки воно триватиме, поки можна тільки гадати. Ніяких строгих тимчасових рамок для таких розслідувань немає, так що вони можуть тривати роками.

Якщо Єврокомісія визнає компанію винною в порушенні антимонопольного закону, це може закінчитися штрафом, розмір якого, за існуючими в Євросоюзі нормам, може досягати 10% доходу, що в разі Apple дорівнює $ 26,6 млрд. Одночасно Apple зобов’яжуть припинити порушення.

Читайте також: APPLE ВТРАТИЛА ПОЗИЦІЮ НАЙПРИБУТКОВІШОЇ КОМПАНІЇ СВІТУ

Читайте также:   Amazon відмовилися від кнопок Dash

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *