Sikorsky готується зробити свої вертольоти безпілотними

Американська компанія працює над системою, здатною самостійно управляти польотом. Рішення отримало назву SARA – Sikorsky Autonomy Research Aircraft.

Зараз систему інтегрують у вертоліт Sikorsky S-76. Управління SARA реалізовано за допомогою планшета, що кріпиться до ноги пілота. У пристрій можна завантажити готовий маршрут або просто вказати точку на карті і налаштування висоти і швидкості. Обчисленням найбільш оптимального шляху займається бортовий комп’ютер, він же відстежує за допомогою GPS, лидара і камер різні перешкоди.

Розробники стверджують, що автономний вертоліт здатний уникати дерев, ліній електропередач, птахів та інших літальних апаратів. Також система постійно моніторить можливі місця для екстреної посадки.

Крім того, в непередбачених ситуаціях пілот в будь-який момент може взяти управління в свої руки – для цього в салоні встановлена пара джойстиків.

Читайте также:   Компанія мільярдера Річарда Бренсона вперше запустила в космос ракету з-під крила Boeing 747

Передбачається, що SARA зробить польоти на вертольоті безпечніше і комфортніше, а також знизить навантаження на пілотів. На думку інженерів Sikorsky, автономні вертольоти будуть особливо корисні при транспортуванні великих вантажів і пошуково-рятувальних операціях.

Читайте також: LOGISTICS GLIDERS ЗАПУСКАЮТЬ НОВІ ВАНТАЖНІ БЕЗПІЛОТНИКИ З ФАНЕРИ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




1 Комментарий

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *