Logistics Gliders запускають нові вантажні безпілотники з фанери

Американський стартап Logistics Gliders провів перший етап випробувань перспективних одноразових вантажних безпілотників LG-2K, розробка яких ведеться за контрактом з DARPA і Морський піхотою США. Як пише Aviation Week, в цілому були проведені 12 запусків одноразових безпілотників; всі визнані повністю успішними.

Відзначимо, що апарати LG-2K, що мають в довжину 3,9 метра і розмах крила 8,3 метра, виконані з фанери і здатні перевозити вантажі масою до 725 кілограмів у внутрішньому відсіку об’ємом 1,2 кубічних метра. Маса порожнього безпілотного планера становить 181 кілограм.

Пристрій може бути додатково оснащено посадковим парашутом, проте в цьому випадку обсяг вантажного відсіку зменшиться до 1 кубічного метра. Крило безпілотника виконано складним, в розкладеному стані його жорсткість забезпечується спеціальними підкосами.

Читайте также:   Налоги на 2018 год для предпринимателей Украины

В ході першого етапу випробувань шість безпілотних планерів LG-2K були запущені за допомогою вертольота. Вони перевозилися на зовнішньої підвіски, а на деякій відстані від точки призначення відчіплювалися в повітрі і летіли до заданими координатами. Ще шість апаратів були запущені в повітрі з вантажного літака SC-7 Skyvan.

Під час перевірок сім з 12 безпілотників після запуску керувалися дистанційно, інші п’ять – планували до заданої точки в автономному режимі. Загальний час, який апарати провели в режимі планування, склало 54 хвилини.

Вартість LG-2K не називається, проте в контракті з Морський піхотою зазначено, що вона не повинна перевищувати $ 11 тис. Крім того, відомо, що безпілотники повинні бути придатні для скидання з транспортних літаків C-130 Hercules, конвертопланів MV-22 Osprey і транспортних вертольотів CH-53 Sea Stallion.

Читайте также:   Організація захисту тварин PETA запустила онлайн-магазин з виробами з «людської» шкіри

Наостанок зазначимо, що для доставки вантажів наземним загонам військові сьогодні використовують вертольоти і транспортні літаки. Контейнери з вантажами скидаються на парашутах, а потім підбираються загонами на землі. Така система перевірена десятиліттями, однак перестала відповідати сучасним реаліям та іноді призводить до небажаних наслідків: парашютірующій вантаж, наприклад, може полетіти на територію противника.

Крім того, під час бойових дій загони бійців сильно віддалені один від одного, а парашутні системи не можуть планувати на значну відстань. Організувати ж адресний обліт транспортного літака може бути дуже дорого і небезпечно. Вирішити всі ці проблеми і покликані дешеві планують літальні апарати, що забезпечують можливість безпечної адресної доставки вантажів.

Читайте также:   Tesla придумала, як обіграти провальні випробування броньованого скла пікапа Cybertruck, і при цьому ще й заробити

Читайте також: БРИТАНСЬКІ ВЧЕНІ БУДУТЬ ЗБИРАТИ КЛІМАТИЧНІ ДАНІ ЗА ДОПОМОГОЮ ГОЛУБІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *