Підсумки червня на первинному ринку житла: попит відновлюється, рівень продажів росте

За останній місяць кількість звернень до відділів продажів збільшилася майже в 1,5 раза

За підсумками червня на столичному первинному ринку житла спостерігалася істотна активізація покупців.

За минулий місяць кількість звернень до відділів продажів будівельних компаній збільшилася на 45% в порівнянні з квітнем і практично зрівнялася з показниками підкарантинного лютого.

У порівнянні з травнем у червні зростання продажів по Києву в сегментах економкласу і елітного житла виріс на 3-5%, в об’єктах бізнес-класу – на 5-7%, в будинках комфорт-класу – на 8- 10%, в об’єктах нових форматів – в середньому на 12%.

На цей момент найбільшою популярністю користуються об’єкти нових форматів, на яких сконцентровано близько 70% існуючого попиту.

Читайте также:   Microsoft выпустит браузер для Apple

Не дивлячись на стартову ціну, яка на 15-20% вище, ніж, наприклад, в об’єктах економкласу і ряду ЖК комфорт-класу, головною причиною популярності об’єктів нових форматів варто вважати високу ліквідність вкладень – до 50% з початку будівництва і до моменту введення об’єкта в експлуатацію.

Близько 1/3 всіх споруджуваних ЖК належать до категорії об’єктів “нових форматів”: це, перш за все, об’єкти формату “місто в місті”, багатофункціональні ЖК, об’єкти екоформату і live-work-play.

Багато побудованих ЖК можуть так і не ввести в експлуатацію

На сьогодні ринок переживає суттєве переформатування пропозиції. З огляду на зрослі вимоги покупців до якості будівництва і створюваних об’єктів внутрішньої інфраструктури, девелопери все частіше переорієнтовуються на будівництво саме об’єктів нових форматів. Ще на початку 2019 року кількість таких об’єктів становила трохи більш як 20%, а вже до середини 2020 року їхня кількість збільшилася до 30-35% від усього обсягу споруджуваних ЖК.

Читайте также:   Google придумал оригинальный способ обеспечить интернет в Кении

Вона розповіла, що за останні 2 місяці покупець, перш ніж зробити свій вибір, став більш уважно вивчати питання: як велося будівництво під час активної фази карантину, чи були зупинки і з чим вони були пов’язані.

В Україні по-новому оцінять житло при продажу – набрати чинності нові правила.

Крім цього, покупця все більше цікавить реноме забудовника, чи має він достатньо коштів, щоб будувати незалежно від рівня продажів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *