Форум ЄЦБ 2019 у Сінтрі, Португалія: «20 років Європейського економічного та валютного союзу»

17-19 червня в Сінтрі, Португалія проходить Форум ЄЦБ 2019 з питань центрального банкінгу. Наша шеф-редактор, бізнес-леді Ельвіра Гаврилова, знаходячись зараз у Португалії у справах відвідала цей важливий захід. Форум об’єднує керівників центральних банків, науковців, політиків та учасників фінансового ринку для обміну думками з ключових питань монетарної політики.

Тема цьогорічної конференції – «20 років Європейського економічного та валютного союзу». Щоб відзначити цю важливу віху, Форум розглядатиме макроекономічну конвергенцію та грошово-кредитну політику протягом останніх 20 років і шляхи вирішення проблем економічного зростання в єврозоні в майбутньому.

Члени Європейського центробанку чекають, що в якості першого стимулюючого заходу регулятор вдасться до зниження процентної ставки, якщо доведеться розганяти інфляцію, кажуть три чиновники центробанків єврозони.

Зниження ставок глибше в негативну зону, а не відновлення викупу активів, є найбільш вірогідним початковим кроком регулятора, сказали чиновники, стурбовані рекордно низькими інфляційними очікуваннями. Чиновники просили не називати їх, посилаючись на конфіденційність дискусій. Представник ЄЦБ відмовився від коментарів.

Президент ЄЦБ Маріо Драгі заявив у вівторок, що додаткові стимули будуть необхідні “за відсутності будь-яких поліпшень” у прогнозах зростання і інфляції. В якості одного з варіантів дій він зазначив можливість зниження ставки. Його коментарі викликали падіння євро, а грошові ринки тепер закладають зниження ставки на 10 базисних пунктів до грудня.

“Драгі завершить свій термін повноважень пом’якшенням, – сказав Клаус Вістесен, головний економіст по єврозоні в Pantheon Macroeconomics. – Двері тепер відкриті, і вони не зможуть не увійти”.

В ході виступу на щорічному форумі ЄЦБ в Сінтрі, Португалія, Драгі також сказав, що регулятор може відновити програму кількісного пом’якшення, навіть якщо для цього буде потрібно підняти накладені регулятором ліміти.

Читайте также:   Приготуйте гаманці: ціни на газ для населення виросли

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 2712

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *