«ДТЕК» збудували в Україні одну з найбільших СЕС в ЄС

Компанія «Солар-Фарм-1», яка належить «ДТЕК» Ріната Ахметова відбудувала найпотужнішу в Україні і одну з найбільших в Європі сонячну електростанцію. Нова СЕС з потужністю 246 Мвт в Нікопольскому районі Дніпропетровської області запрацює вже в березні 2019 року.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила проект постанови про встановлення «зеленого» тарифу для Нікопольської СЕС в розмірі 15,03 євро за МВт до 2030 року.

Максим Тимченко, глава проекту «ДТЕК» доповідає, що вартість енергокомплексу оцінюється в € 230 мільйонів. Підрядниками будівництва Нікопольської СЕС стала китайська компанія China Machinery Engineering Corporation, а головним постачальником сонячних панелей стали Trina Solar Limited.

Варто зауважити, що Нікопольська сонячна електростанція — не перший проект ДТЕК. Так в 2017 році компанія запустила свою першу Тріфановську СЕС в Херсонській області, з потужністю 10 МВт. При цьому в минулому році завдяки великій кількості сонячних днів ця станція достроково виконала річний план з виробництва електроенергії, видавши 12,5 млн кВтг станом на кінець листопада.

Читайте також: У КИЄВІ РУСЛАНА ПРЕЗЕНТУВАЛА ЕНЕРГЕТИЧНУ ІНІЦИАТИВУ GLOBAL 100% RE UKRAINE (ФОТО + ВІДЕО)

Читайте также:   Американський гіперкар встановив новий рекорд швидкості для автомобілів

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 74

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *