Радіостанції перевиконали план по українським пісням у ефірі

А частка ведення радіопрограм українською мовою близька до 100%

Частка україномовних пісень, які звучали в ефірі загальнонаціональних радіостанцій у 2019 році, склала 56% при встановленій квоті в 35%. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Як повідомив член Національної ради з питань телебачення й радіомовлення Сергій Костинський, результат вимірів був стабільний і протягом першого півріччя 2019-го, і в цілому за підсумками року. Це говорить про певну сталість і стабільність.

Таким чином, радіостанції перевиконали встановлену законодавством квоту на 21%.

В українізації ефіру виділяються явні лідери. Так, за даними Нацради, серед загальнонаціональних радіостанцій музично-розважального формату більше всіх україномовних пісень звучить в ефірі “Країна FM” (100%), “UA: Радіо Промінь” (95%), “UA: Радіо Культура” (92%) .

Читайте также:   Бенедикт Камбербетч з'явиться у несподіваному амплуа у міні-серіалі Netflix

Далі з великим відривом від трійки кращих слідують “Перець FM” (45%), замикає п’ятірку “Русское радио – Україна” (44%). У решти мережевих станцій показники нижче.

Ведучі ефіру з першої трійки радіостанцій також говорять з аудиторією виключно українською мовою. Четвертою в цьому рейтингу зі 100% показником фігурує ще одна станція суспільного мовника: “UA: Українське радіо”.

А середній показник обсягу ведення передач українською мовою на загальнонаціональних радіостанціях в першому півріччі 2019 року складав 90%. І тут мовники також перепильнували – на 30%.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *