З космосу відправили перше в історії повідомлення на смартфон

Для цього не знадобилося підключати додаткове обладнання

Компанія Lynk змогла вперше в історії людства відправити з відкритого космосу текстове смс-повідомлення на телефон, який працює на базі Android. Технологія дозволить мільярду людей, які живуть у віддалених куточках планети, почати користуватися безперебійним мобільним зв’язком, повідомляє The Verge.

– Замість того, щоб забезпечувати широкосмугове інтернет-покриття, Lynk зосереджена на наданні послуг стільникового зв’язку для середнього мобільного телефону зі своїми супутниками, без необхідності надання будь-якого додаткового обладнання для клієнтів, – зазначає видання.

Щоб отримати послугу з супутника зараз, люди повинні або купити спеціалізований супутниковий телефон, або придбати аксесуар, який дозволяє звичайному смартфону підключатися до супутника на орбіті. Команда Lynk заявляє, що вони розробили програмне забезпечення для своїх супутників, яке дозволить підтримувати зв’язок без додаткового обладнання.

У повідомленні була фраза “Це текст”. Хоча перші три букви стерлися, і співробітник компанії отримав тільки слово “текст” з пропуском спереду, експеримент визнали вдалим. Співробітник компанії в цей час знаходився на Фолклендських островах.

У планах компанії запустити мережу міні-супутників з тисяч супутників по 25 кілограмів, що дозволить підключити до мобільного зв’язку мільярд користувачів з самих важкодоступних і недосяжних куточків планети.

Читайте также:   Apple представила iPhone 13 і iPhone 13 Pro

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *