В інтернеті з’явився «музей», який представляє собою онлайн-колекцію минулих версій популярних сайтів і сервісів

Ентузіаст на ім’я Alex разом зі своїм сином запустив проект «Музей версій» (Version Museum) – сайт, на якому можна подивитися, як в різні роки виглядали сайти великих компаній і інтерфейси популярних сервісів. У колекції є програми Microsoft (зокрема, Microsoft Word і Internet Explorer), сайти Amazon, Apple і Facebook, ігри Mario Kart і GTA.

«Подібно реальному музею, сайт присвячений змінам в дизайні технологій і дає більше, ніж їх писана історія», – сказано в описі проекту.

Як повідомляється, для створення колекцій автори агрегували зображення з інтернет-архіву Wayback Machine та інших джерел.

«Музей версій» працює з травня 2019 року. Alex не розкриває особистість – в описі проекту він лише пише, що любить технології і що колекціонування старих версій сайтів і сервісів приносить йому задоволення. У нього навіть є старий монітор, на якому комфортно дивитися на інтерфейс Yahoo 1997 року. Син «Алекса» вчиться в середній школі і також любить технології.

Головна сторінка “музею”

«Мене наповнюють приємні спогади про попередні версії сучасних технологій. Мені здається, коли люди в наші дні користуються комп’ютерами і сайтами або грають у відеоігри, то не усвідомлюють повною мірою той факт, що людство виконало довгий шлях, перш ніж дістався до того рівня, на якому знаходиться сьогодні. Version Museum покликаний наочно показати людям, що було раніше», – зазначив автор проекту.

Читайте также:   Податок на роботів — це стандартний прояв робофобії

Також ентузіаст помітив, що в 90-х сайти нагадували «Дикий Захід» – веб-дизайнери через брак стандартів видавали креативні, різнопланові, несхожі на інші рішення. У теперішній же час сторінки створюються за певними принципами проектування і тому не так виділяються на тлі один одного.

Поки творці Version Museum розглядають своє дітище виключно як аматорський проект. За словами Alex, вони отримали безліч позитивних відгуків від відвідувачів «музею» і планують поступово розширювати число доступних колекцій.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *