Українські фільми потрапили у список претендентів на «Оскар-2020» (відео)

На цьому тижні американська академія кінематографічних мистецтв і наук опублікувала повний список фільмів, що претендують на премію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою». У список потрапили картини з 93 країн, серед яких драма «Додому» Нарімана Алієва та «Пофарбоване пташеня» Вацлава Маргоула.

Відзначимо, що стрічка «Додому» буде представляти Україну на престижній кінопремії, а фільм «Пофарбоване пташеня» є роботою спільного виробництва України, Чехії, Словаччини та Польщі. Робота Вацлава Маргоула представлятиме Чехію на «Оскарі».

Американська кіноакадемія відбирає претендентів на «Оскар» за фільм іноземною мовою в кілька етапів. Наступним етапом стане формування підсумкового короткого списку претендентів (його опублікують 16 грудня), після чого з нього відберуть п’ять номінантів на премію, з-поміж яких члени Кіноакадемії і обиратимуть переможця в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Читайте также:   Бізнес як мистецтво: гармонія протиріч Frontpage

Відзначимо, що номінанти на 92-у премію «Оскар-2020» будуть оголошені 13 січня 2020 року, нагороди переможцям вручать 6 лютого 2020 року в театрі «Долбі» (Голлівуд, Лос-Анджелес).

Нагадаємо, що у 2018 році Україна висунула на «Оскар» фільм «Донбас» Сергія Лозниці, який увійшов до довгого списку номінантів на «Оскар», але ось пробитися до короткого списку премії картина не зуміла. Приз за найкращий іноземний фільм в підсумку отримав фільм «Рома» мексиканського режисера Альфонсо Куарона.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *