Sotheby’s продають рукопис “Сніданку у Тіффані”. У ній Капоте виправив ім’я головної героїні

До цього персонажа Одрі Хепберн звали Конні Густафсон, а не Холлі Голайтлі

Машинописний рукопис повісті Трумена Капоте “Сніданок у Тіффані” з фінальними правками виставлять на аукціоні Sotheby’s. Саме в ній автор змінив ім’я головної героїні з Конні Густафсон на Холлі Голайтли, – пише The Guardian.

Експерт аукціонного дому по книгах Габріель Хітон пояснив, що Холлі Голайтлі – більш слушне ім’я для комічного персонажа і “відразу ж врізається в пам’ять”. На його думку, Конні Густафсон звучить більш реалістично для дівчини, яка приїхала в Нью-Йорк з Техасу в пошуках чоловіка, але цей варіант куди менш яскравий і той, що запам’ятовується. Більш того, англійською Holly Golightly має прихований підтекст. Так слово holly співзвучно зі словом holy (“свята”, “праведна”), а Golightly можна розкласти на go lightly, тобто “легко йде по життю”.

Читайте также:   Тіна Кароль здивувала незвичайним образом

Як видно з рукопису, Капоте домагався більш чіткого звучання кожної фрази та навіть прибрав або змінив кілька висловлювань відверто сексуального характеру. На думку Хітона, автор боявся, що останні можуть перешкодити публікації повісті. У тексті також були зроблені інші стилістичні й навіть пунктуаційні правки.

Разом з доданими технічними та довідковими матеріалами рукопис налічує 93 сторінки. До цього вона з 2013 року перебувала в приватному архіві. Стартова ціна на лот становить £120-180 тисяч.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 521

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *