Скоро, мабуть, ми побачимо першу фотографію чорної діри

Астрономи Європейської південної обсерваторії призначили на 10 квітня прес-конференцію, на якій обіцяють розповісти про «революційні результати», отримані проектом Event Horizon Telescope.

Напевно сказати до початку заходу, про що мають намір повідомити дослідники, неможливо, однак за інформацією видання Science Alert, на прес-конференції вчені представлять першу фотографію горизонту подій чорної діри, зроблену телескопами EHT, які протягом двох останніх років були спрямовані в серце Чумацького Шляху з метою отримати зображення компактного радіоджерела Стрільця А * – надмасивної чорний діри, навколо якої сформувалася наша галактика.

Відзначимо, що сфотографувати саму чорну діру, як об’єкт, не представляється можливим, тому що через свої фізичні властивості вона поглинає все електромагнітне випромінювання. Отже, жоден з наявних у вчених телескопів – ні радіо-, ні гамма-, ні рентгенівський і ні оптичний – не може її побачити.

Читайте также:   Порахуй хвилини і видали: Facebook запровадив функцію видалення повідомлень

Але спостерігати горизонт подій – умовну межу між зовнішнім простором і безпосередньо чорною дірою – теоретично можливо.
Важливо відзначити, що проект EHT заснований на радіотелескопах, так що картинка, яку нам, можливо, покажуть наступного тижня, буде отримана не у видимій частині спектру.

Як вже було сказано вище, результати дослідження ми дізнаємося 10 квітня – о 15:00 за центральноєвропейським часом. Зважаючи на свою важливість прес-конференція пройде одночасно по всьому світу: в Бельгії, Чилі, Китаї, Японії, Тайвані та США. Посилання на YouTube-трансляцію – тут.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *