Призер Канн: в Одесі відбулася прем’єра фільму Ольга французького режисера про українських гімнастках і Евромайдане

Призер Канн в Одесі відбулася прем'єра фільму

В рамках програми Фестиваль фестивалів на ОМКФ 2021 відбулася українська прем’єра картини Ольга, призера Каннського кінофестивалю.

Спортивна драма Ольга французького режисера Елі Граппа, представлена в Одесі, брала участь в конкурсі Тиждень Критики 74-го Каннського кінофестивалю. Картина отримала приз письменників і композиторів SACD за кращий сценарій.

З огляду на тему фільму наступною його фестивальною зупинкою обов’язково повинна була стати Україна. Фільм показали в програмі Фестиваль фестивалів ОМКФ 2021, який проходить зараз в Одесі. Прем’єра спільної роботи кінематографістів Франції, Швейцарії та України відбулася у кінотеатрі Родина.

Картина розповідає про українську гімнастку Ольгу, яка переїхала жити і виступати за збірну команду Швейцарії зі спортивної гімнастики. Переїзд був вимушеним заходом, так як її мати – журналістка-розслідувач, від чого її життя і життя дочки знаходиться в небезпеці. І хоча дівчина тренується і виступає за Швейцарію – серцем і думками вона знаходиться в Україні. Тим часом в Україні починається євромайдан і її мама опиняється в гущавині подій, як і найкраща подруга Ольги – Саша.

Читайте также:   Из Львова в Вену без пересадок: новый вагон запустят 10 декабря

Картина унікальна тим, що Україна і Революція Переваги показані в ній молодим 27-річним французьким режисером Елі Граппа. Щоб показати євромайдан таким, яким він насправді був, він залучив до роботи українську команду.

На прем’єрному показі Ольги в Україні були присутні режисер фільму Елі Граппа, виконавиці головних ролей українські гімнастки Анастасія Будяшкіна і Сабріна Рубцова, продюсери української частини фільму – Сашко Чубко і Максим Асадчий (Поводір, Фокстер i Макс, Довбуш).

Представляючи в Одесі свою дебютну повнометражну ігрову картину Елі Граппа пояснив, чому взявся за тему української революції 2013-2014 років. Він розповів, що під час роботи над фільмом про консерваторію познайомився з української скрипалькою, яка незадовго до євромайдану поїхала на навчання до Швейцарії. Граппа зазначив, що її розповідь настільки його потрясла, що повністю перевернула його життя.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *