Принц Швеції Карл Філіп і принцеса Софія чекають на третю дитину

Шведська королівська дитина буде першою, хто народиться без титулу HRH, після того, як король Карл XVI Густав скасував їх для своїх онуків минулого року

Принц Карл Філіп і принцеса Софія шведська повідомили радісну новину: Софія вагітна третьою дитиною.

«Ми щасливі й схвильовані і з нетерпінням чекаємо можливості вітати нашого третю дитину – брата принца Олександра і принца Габріеля, а також нове поповнення в нашій сім’ї», – йдеться в заяві подружжя. Королівський двір Швеції додав, що Софія “відчуває себе добре” і що очікується, що дитина народиться “наприкінці березня або початку квітня 2021 року”.

Коли навесні народиться ще не названий принц або принцеса, вони будуть першими з онуків короля Карла XVI Густава, які народяться без титулу Королівської Величності після торішньої зміни складу королівського дому. У 2019 Шведська королівська сім’я оголосила, що внуки короля, за винятком дітей спадкоємця престолу кронпринцеси Вікторії, більше не будуть носити титули Його Королівської Високості і перестануть бути частиною королівського дому. Однак вони продовжують носити “особисті” титули принца або принцеси і залишаються членами королівської сім’ї.

«Мета цих змін полягає в тому, щоб встановити, від яких членів королівської сім’ї можна очікувати виконання офіційних обов’язків, покладених на главу держави або пов’язаних з функцією глави держави», – йдеться в заяві палацу.

Принц Карл Філіп високо оцінив цей крок, заявивши, що він дозволить його дітям мати “більш вільний вибір”. Під час оголошення він сказав: «сьогодні король оголосив про рішення, що наші діти більше не обіймають посаду HRH. Ми вважаємо це позитивним, оскільки Олександр і Габріель матимуть більш вільний вибір у житті».

Джерело: Новини королівського двору

Читайте также:   Марина Одольська та Євген Іванов святкують 7 років шлюбу! (ФОТО)

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1496

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *