Померла найсамотніша людина в історії

Альфред Уорден був пілотом командного модуля Apollo 15

Цю людину в NASA вважали легендою. У 1971 році він у складі експедиції Apollo 15 здійснив політ на Місяць. Уорден був пілотом головного модуля і брати участь у висадці на поверхню природного супутника Землі не зміг. Весь час поки його колеги Девід Скотт і Джеймс Ірвін перебували на Місяці Уорден залишався на самоті в модулі. Пізніше фахівці з книги рекордів Гіннесса підрахують він був один 73 години в максимальному видаленні від товаришів в 3596 кілометрів. Саме за це досягнення його й занесли до книги рекордів.

Втім, у Вордена є ще одне унікальне досягнення. Він став першою в історії людиною, яка вийшла у відкритий космос у міжпланетному просторі. В рамках наукових експериментів він відповідав за фотографування поверхні Місяця і для того щоб дістати плівки з камер, розташованих на зовнішній поверхні модуля, і був здійснений цей вихід. Тривав він 39 хвилин і в цей час корабель був приблизно в 300 тисячах кілометрах від Землі

Місія Apollo 15 стала єдиним космічним польотом Вордена. У 1975 р він покинув ряди NASA. Помер астронавт у себе на батьківщині в невеликому містечку в окрузі Джексон, штаті Мічиган на 89-му році життя.

Читайте также:   Де відпочити під час пандемії? Названі найбезпечніші пляжі Європи

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *