Персональна виставка Дарії Іващенко «Золотий улов»

13 лютого – 27 лютого 2019 року в LERA LITVINOVA GALLERY

13 лютого Lera Litvinova Gallery відкриває персональну виставку молодої мисткині Дарії Іващенко під назвою «Золотий улов».

Дар’я Іващенко за час свого творчого розвитку встигла перейняти найкраще із різних мистецьких напрямків та обрати свій впізнаваний стиль. Сьогодні полотна авторки доповнюють приватні колекції у різних куточках світу, зокрема в Україні, Англії, Швейцарії, Іспанії, Австрії.

Усе своє натхнення від спостереження за природою та навколишнім світом авторка переносить на полотно, майстерно вимальовує кожну деталь та робить її центральним мотивом картини. Саме поєднання реалістичних, майстерно виписаних елементів та лаконічного фону з золотої та срібної поталі створює захоплюючу гармонію картин мисткині.

«Поталь – дуже делікатний матеріал. На поталі неможливо внести правки. Через це ідеї завжди повинні бути точно продумані та прораховані композиційно і в масштабі – звичні правки для картин, написаних олією тут не працюють», – говорить Д. Іващенко.

Золото та срібло наштовхують на роздуми про плинність часу, нагадують про вічні цінності. У той же час навмисне збільшені розміри форм живих істот загострюють сприйняття важливості бачення краси у деталях. В роботах художниці, як і в творчості модерністів 19-20 ст., таких як Густав Клімт, відчувається своєрідний естетичний бунт, але вже у стилі 21 ст. мисткиня рефлексує про поняття краси, акцентує ідеалістичний спосіб сприйняття та зображення світу.

Роботи Дарії Іващенко приносять задоволення від споглядання, водночас, привертаючи увагу до незахищеності природи, її невинності, необхідності збереження флори та фауни. Спокійний і ненав’язливий фон гармонує з яскравими образами квітів, тварин, птахів, мешканців підводного світу. Кожне полотно сповнене легкості та витонченості, а кольори переплітаються між собою, підкреслюючи тремтливість морського світу. Разом із тим, образи пронизані духом свободи, вільного існування, не прирученості та небезпечної краси. Полотна поєднуються між собою і передають відчуття естетики, тендітності та пронизливості краси природи.

Виставку можна відвідати до 27 лютого 2019. Графік роботи галереї: 12.00 – 19.00, вихідні: неділя, понеділок.

Адреса: м. Київ, вул. Набережно-Рибальська, 3, 9. ЖК Rybalsky. Вхід вільний.

www.llitvinova.com, e-mail: leralitvinovagallery@gmail.com тел. +38 050 033 33 17

Читайте также:   Відома дата виходу нового мультфільму Хаяо Міядзакі

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *