NASA опублікувало знімок «Поле спадщини Хаббла»

На знімку об’єднані дані за 16 років роботи надпотужного телескопа

NASA опублікувало знімок «Поле спадщини Хаббла», в якому об’єднала дані, зібрані космічним телескопом «Хаббл» за 16 років його роботи. Вийшло наймасштабніше зображення Всесвіту, своєрідна мозаїка з 7,5 тис. унікальних кадрів, знятих на довжинах хвиль від ультрафіолетового до ближнього інфрачервоного діапазонів.

У повній роздільній здатності (20 791 на 19 201 пікселів) зображення є на сайті hubblesite.org
«Поле спадщини Хаббла» охоплює область неба, яка включає регіони Ultra Deep Field, Extreme Deep Field і містить 265 тис. галактик. Це в 30 разів більше, ніж всі попередні знімки. Новий «портрет Всесвіту» дає уявлення про ранній космос – період часу, коли невеликі молоді галактики стикалися і зливалися з іншими галактиками. Він показує їх стан 13,3 млрд років тому або 500 млн років після Великого вибуху. Масштаб такої фотографії можна уявити за цим відео, де показано процес віддалення від найбільш крайніх галактик:

Читайте также:   Майже як людина: вчені наділять роботів біологічною властивістю

У NASA заявили, що жодне інше зображення не перевершить «Поле спадщини Хаббла» по деталізації. Принаймні до тих пір, поки на орбіту не вийдуть космічні телескопи нового покоління, але на це підуть роки. Наприклад, наступник «Хаббла» телескоп Джеймса Вебба планують запустити не раніше 2021 року.

«Це зображення містить повну історію розвитку галактик у Всесвіті, починаючи з їх зародження до моменту, коли вони стали повноцінними… Ми зробили цей знімок як інструмент, який в подальшому буде використовуватися нами і іншими астрономами. Ми очікуємо, що це призведе до ще більш послідовного і глибокого розуміння еволюції Всесвіту », – сказав Гарт Іллінгворт (Dr Garth Illingworth) з Каліфорнійського університету, який очолює команду, що створила «Поле спадщини Хаббла».

Читайте также:   Билет на самолет: лоукост SkyUp

Читайте також: ПІДРЯДНИК NASA ПОСТАЧАВ КОМПАНІЇ НЕЯКІСНИЙ АЛЮМІНІЙ ПРОТЯГОМ 17 РОКІВ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 562

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *