На замітку: які порушення ПДР буде розпізнавати система автоматичної відеофіксації

У лютому Міністерство внутрішніх справ (МВС) України заявило, що підготовка до запуску автоматичної системи фото- і відеофіксації порушень ПДР на дорогах вийшла на фінішну пряму. Трохи пізніше були оголошені орієнтовні терміни запуску – кінець весни, потім кінець поточного року, а тепер представники МВС розповіли трохи більше про подробиці роботи майбутньої системи.

На першому етапі запуску автоматичної відеофіксації порушень на дорогах України система буде розпізнавати порушення швидкісного режиму. При цьому водії зможуть отримати SMS-оповіщення про перевищення швидкості на свій смартфон в разі реєстрації в «Електронному кабінеті водія».

Далі система буде фіксувати такі порушення, як перетин подвійної осьової, проїзд на заборонний знак світлофора, використання смуги громадського транспорту і т.д.

Читайте также:   2 українські проєкти потрапили в лонг-лист престижної дизайнерської премії Dezeen Awards

«Спочатку ця система буде працювати на перевищення швидкості. Після того програмне забезпечення дозволяє фіксувати проїзд на подвійну суцільну лінію, проїзд на червоне світло світлофора, і ще буде опція – це порушення правил, проїзд, наприклад, захищеної смугою громадського транспорту », – розповів подробиці заступник глави МВС Антон Геращенко.

Також в МВС, за словами чиновника, планують працюють над автоматичним розпізнаванням автомобілів, припаркованих з порушеннями.

У МВС розрахували, що для початку роботи системи необхідно встановити 1776 камер, з яких 1187 камер на дорогах населених пунктів і 589 камер на дорогах державного значення. До встановлення камер фото- і відеофіксації в МВС хочуть залучити місцева влада, також власників автомобільних доріг.

Читайте также:   Каннський кінофестиваль вирішили перенести

Власне, щоб автоматична система фіксації порушень ПДР заробила останнім потрібно виконати наступні завдання: отримати від Управлінь патрульної поліції на місцях інформацію про аварійно-небезпечних ділянках доріг і місцях концентрації ДТП: прийняти відповідні рішення на місцевому рівні про встановлення стаціонарних приладів контролю; узгодити місця установки з Нацполіціей; закупити прилади контролю, які повинні відповідати вимогам ДСТУ 8898: 2018; провести перевірку і сертифікацію приладів по класу F під час установки і настройки уповноваженим на це підрозділом в галузі метрології і стандартизації, отримати експертний висновок; отримати в Головному сервісному центрі МВС доступ до системи фіксації.

Прийом інформації з приладів контролю порушень правил дорожнього руху відбувається із застосуванням веб-сервісу за допомогою мережі інтернет. При цьому обробка всіх даних буде здійснюватися на центральному рівні в Києві та на місцях на це грошей виділяти не потрібно. Нагадаємо, що запуск системи фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху на дорогах був схвалений Кабінетом Міністрів України в кінці минулого року.

Читайте также:   Квентін Тарантіно вперше став батьком

Подробиці – за посиланням.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 451

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *