Мільйони за мить: найдорожчі фотографії у світі

Вартість деяких фотографій можна порівняти з вартістю найвідоміших творів мистецтва епохи Відродження. Але чому за ці фото платять шалені суми? Вашій увазі найдорожчі картини на сьогодні.

«Вічні настрої» (2014 року) – $ 1,1 млн

Фотограф — Пітер Лік

Натхненням і місцем для створення незвичайного кадру знову послужив каньйон Антилопи в штаті Аризона. Понад 1,1 млн доларів за фотографію заплатив той же приватний колекціонер, який купив і «Фантом».

«Довіма і слони» (1955) – $ 1,15 млн

Фотограф — Річард Аведон

Героїня цієї його роботи — топ-модель Дороті Вірджинія Маргарет Джуба, більш відома як Довіма. На знімку, знятому в Зимовому цирку в Парижі в 1955 році, Довіма одягнена в чорне плаття з величезним поясом.

«Оголене тіло» (1925) – $ 1,6 млн

Фотограф — Едвард Уестон

Читайте также:   В готелі Закарпаття для Періс Хілтон добудовують вертолітний майданчик і паркінг

Дивлячись на цю роботу Едварда Уестона, не відразу розумієш, що зображено. Може бути, це людина, а може, скульптура або елемент пейзажу. Андрогінні форми моделі ще більше підкреслюють абстрактну красу знімка. У 2008 році на аукціоні «Сотбі» за цю роботу заплатили 1,6 млн доларів.

«Озеро в місячному світлі» (1904) – $ 2,9 млн

Фотограф — Едвард Стайхен

Знімок був зроблений в 1904 році та зображує озеро і ліс, крізь дерева якого пробивається місячне світло. На початку XX століття кольорові фотографії були винятковою рідкістю, і «Озеро в місячному світлі» автор фарбував вручну.

«99 центів. Диптих »(2001) – $ 3,3 млн

Фотограф — Андреас Гурскі

Ще одна робота Андреаса Гурскі. Дві фотографії, що становлять диптих, зображують інтер’єр магазину, де все продається за 99 центів. Довгі ряди, заставлені яскравими коробками з товаром, відбиваючись в скляному стелі, підсилюють відчуття нескінченного споживацтва в сучасному суспільстві.

Читайте также:   Львовяне зовут на эклеры !

«Бесіда мертвих солдат» (1992) – $ 3,6 млн

Фотограф — Джефф Уолл

Це не знімок з натури: канадський фотограф Джефф Уолл не був у Афганістані. Фото створювалося в студії, люди на ньому — актори. «Бесіда мертвих солдат» — це не коментар до афганської війни, — каже автор. – Мені просто захотілося створити образ, на якому загиблі солдати розмовляють один з одним, поняття не маю чому».

Духовна Америка – $ 3,97 млн

Фотограф — Гарі Гросс

Назва є алюзією на відомий фото Альфреда Стігліца, що зобразила кастрованого коня як метафору Америки ревуть двадцятих. На фотографії Гросса оголена модель Брук Шілдс, якій на той момент було 10 років.

Читайте также:   У Монако пройшов благодійний вечір, присвячений Світовому океану

«Рейн II» (1999) – $ 4,3 млн

Фотограф — Андреас Гурскі

Німецький фотограф Андреас Гурскі знаменитий своїми широкоформатними знімками архітектури та пейзажів. У 1999 році він зробив серію з шести фотографій Рейну, найбільшою і найзнаменитішою з яких стала «Рейн II». Робота була продана у 2011 році на аукціоні «Крістіз» за $ 4,3 млн, особу покупця невідома.

«Фантом» (2014 року) – $ 6,5 млн

Фотограф — Пітер Лік

Австралійський фотограф Пітер Лік в грудні минулого року побив усі рекорди — його чорно-білий знімок під назвою «Фантом» купили за 6,5 млн доларів. Той же приватний колекціонер, який вважав за краще залишитися неназваним, в цей день набув ще два знімки – «Вічні настрою» і «Ілюзія». Загальна сума покупки склала 10 млн доларів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 1175

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *