Метт Деймон відмовився від найбільш високооплачуваної ролі в історії кіно

Американський актор Метт Деймон відмовився від ролі у стрічці культового режисера Джеймса Кемерона. За його словами, ця роль могла йому принести близько чверть мільярда доларів.

Деймон розповів про те, що саме його Джеймс Кемерон кликав на роль у фільмі «Аватар». Легендарний кінотворець заявив, що йому не потрібен іменитий актор і якщо Метт відмовиться, то він візьме невідомого виконавця ролі, а якщо погодиться, то отримає 10% від зборів фільму, які тоді ще важко було уявити.

У підсумку, 10% від касових зборів ($2,79 млрд) склали б близько $279 млн. Таким чином, якщо Деймон тоді прийняв пропозицію культового постановника, то став би найбільш високооплачуваним актором з топовим за величиною гонораром, залишивши позаду таких доларових титанів тих часів, як Джонні Депп, Том Генкс, Том Круз та Роберт Дауні-молодший.

Читайте также:   Новогодние елки мира : когда открытие?

Причиною відмови від зйомок в «Аватарі» Деймон назвав страх, що зайнятість в ньому могла відбитися на повноцінній участі в стрічці про Джейсона Борна. Актор шкодує, що йому не вдалося попрацювати з Кемероном і не знає, чи вдасться в майбутньому, адже майстер кіно знімає фільми «рідко, але влучно».

У підсумку, після відмови Деймона, Кемерон продовжив розглядати інших кандидатів і його вибір припав на Сема Вортінгтона, який обійшов на кастингу Кріса Еванса і Ченнінг Тейтума. До речі, за роль у фільмі Вортінгтон отримав всього трохи менше ніж $5 млн : фіксований гонорар за участь в районі ста тисяч доларів і відсоток від зборів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 72

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *