Дім Блещунова створив музейну настільну гру

В Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова команда наукових співробітників розробила настільну гру «Збери колекцію, створи музей». 22 жовтня о 15:00 представлять пробний екземпляр, а перед запуском у виробництво його протестують в фокус-групах.

«Раніше колекціонування було важливою частиною життя дитини. Ми все збирали: марки, вкладиші, сірникові коробки. Музей особистих колекцій може прищепити інтерес до колекціонування. У комп’ютерні ігри людина грає в своєму гаджеті, не спілкуючись з однолітками чи батьками, а музейні настільні ігри дозволяють дізнаватися нове, розвивають мислення та навички комунікації», – зазначає директорка музею Світлана Остапова.

Гра «Збери колекцію, створи музей» відображає специфічну музейну тематику та розрахована на вік від 7 років. Ілюстратор гри Марія Апрятова пояснює: «Створювати гру – все одно що створювати новий світ! Робота була дуже інтенсивною. Адже потрібно, щоб гра відповідала сучасної подачі світового рівня, щоб все виглядало естетично та презентабельно. При розробці ми радилися з безпосередніми споживачами майбутніх ігор – тинейджерами та молоддю».

Читайте также:   Перший день візиту Дональда Трампа до Букингемсьго палацу: як це було

Сенс гри – зібрати колекцію сумлінним способом. В ході гри можна не тільки поповнити свою колекцію на «чорному» ринку, але й знайти скарб. Планується випустити 100 екземплярів гри, з яких 10 залишаться в Одеському муніципальному музеї особистих колекцій імені О. В. Блещунова, а іншими музейники поділяться з колегами, спеціальними дитячими установами, бібліотеками. Якщо гра виявиться затребуваною, музей відновить тираж для вільного продажу. Проект реалізується завдяки фінансовій підтримці Українського культурного фонду.

Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О. В. Блещунова
Одеса, вул. Польська, 19
Сайт: http://omlk.com.ua/
E-mail: museumbleschunov@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/bleschunov/

Для довідки:
Олександр Володимирович Блещунов – організатор і керівник масштабних будівництв кількох науково-дослідних об’єктів АН СРСР від Єревана до Серпухова, досвідчений альпініст і багаторічний керівник альпіністської секції в Одесі, він же – пристрасний збирач і колекціонер предметів мистецтва та матеріальної культури. Музей, що створив Блещунов у 1989 році – єдиний музей особистих колекцій в Україні. У фондах музею знаходиться понад 10 тисяч експонатів.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *