Дані з Cassini свідчать про ще більшу надзвичайність озер на Титані

Автоматична міжпланетна станція Cassini назавжди завершила свої міжпланетні мандри, занурившись в атмосферу Сатурна в 2017 році. Проте, вчені до цих пір продовжують використовувати дані, які надійшли від зонда для неймовірних відкриттів.

Чергові публікації розкривають нову інформацію про озера на Титані – найбільшому супутнику Сатурна. Маленькі рідкі озера в північній півкулі Титана мають глибину понад 100 метрів, вони розташовані на плато і заповнені метаном. Вони також здаються сезонними. І тіла рідини на одному боці північної півкулі абсолютно відрізняються від тіл на іншій стороні.

Вчені раніше знали, що великі північні моря Титана були заповнені метаном, але вони були здивовані, виявивши, що невеликі озера також в основному складаються з метану. Нові радіолокаційні вимірювання підтвердили, що озера мають ширину всього в десятки миль, але глибину понад 100 метрів, і вони знаходяться на плато в сотнях футів над навколишнім ландшафтом. Також на поверхні супутника є дрібні озера, які, судячи з усього, з’являються і зникають разом зі змінами сезонів. При цьому самі сезони досить довгі, з огляду на, що Титану разом з Сатурном потрібно близько 30 земних років, щоб зробити оборот навколо Сонця. І озера на східній стороні Титану сильно відрізняються від великих морів на малій висоті, каньйонів і островів на західній стороні Титана.

Ці дані були зібрані під час останнього близького прольоту Cassini біля Титана 22 квітня 2017 року. Але лише зараз інформація була оприлюднена.

Читайте також: СКОРО, МАБУТЬ, МИ ПОБАЧИМО ПЕРШУ ФОТОГРАФІЮ ЧОРНОЇ ДІРИ

Читайте также:   Melenie C заспівала на “Х-факторі” дуетом з фіналісткою Ольгою Жмуріною

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *