Черги у кінотеатрах і повні зали: в Одесі кiномани штурмують міжнародний кінофестиваль

в Одесі кiномани штурмують міжнародний кінофестиваль

У минулому році через карантин фестиваль був в онлайні і кіномани пристойно скучили за атмосферою кінотеатрів.

Основна програма Міжнародного одеського кінофестивалю вперше повністю присвячена національному кінематографу. У ній стрічки, які вже отримали міжнародне визнання.

Цьогорічне свято кіноіндустрії присвячено 30-річчю Незалежності України. Тому традиційний міжнародний кінофестиваль цього року фокусується саме на українському стрічках.

“Ми зараз переорієнтували акценти і це дуже правильно, тому що кожна країна повинна захищати свої інтереси”, – говорить президент ОМКФ Вікторія Тігіпко.

У минулому році через карантин фестиваль був в онлайні і кіномани пристойно скучили за атмосферою кінотеатрів. А в цьому році є що подивитися. Шість повнометражних фільмів і ще вісім короткометражок. Одна з національних прем’єр на конкурсі – фільм режисер Тараса Дроня “З зав’язаними очима”. Ця стрічка вже стала переможцем Варшавського кінофестивалю.

Читайте также:   Принцу Філіпу - 99! Дивіться портрет королеви та її чоловіка на честь дня народження

“Українське кіно стає модним, класним, за ним хочеться спостерігати, хочеться бачити черги. Настільки заводить і хочеться робити далі, наступне кіно і наступне”, – говорить режисер.

Історія фільму – сверхактуальна для України. Закінчення війни. Головна героїня – спортсменка, яка втратила свого нареченого на Сході України. Дівчина намагається побудувати нові відносини, щоб звільнити себе від ролі вдови героя війни, яку нав’язує їй суспільство. Актрисі Марині Кошкіній для цього довелося освоїти змішані єдиноборства.

“Кожен день шість разів на тиждень я займалася спортом. Мені дуже хотілося, щоб прийшли реальні спортсмени, сиділи в залі і сказали:” Вау, вона спортсменка ММА”, – розповідає вона.

У фільмі війна закінчується, тому актори і режисери дуже сподіваються, що в реальному житті перемога відбудеться якомога швидше. Завдяки нашим воїнам.

Читайте также:   22nd Odessa Fashion Day

Після перегляду стрічок режисерсько-акторський склад викупали в оваціях. Попереду у фестивалю – ще кілька національних прем’єр і ще більше цікавого зі світу українського кіно. А церемонія закриття вперше за 12 років пройде під відкритим небом на Потьомкінських сходах.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *