Ваган Симонян: Шановного члена громади одеських вірмен звинуватили в спробах знести церкву свого народу

Жертвою рідкісної за своєю цинічністю кібератаки став одеський бізнесмен, член правління вірменської громади Ваган Симонян. Невідомі, прикриваючись іменами відомих новинних сайтів UBR.UA і «Вести Украина», звинуватили його в прагненнях знести Вірменську апостольську церкву (що знаходиться на Гагарінському плато в Одесі) заради будівництва котеджів. Статті, написані в типовому «чорнушному» стилі, розміщені на ресурсах, що зовні повністю повторюють авторитетні ЗМІ, однак насправді це фальшивки. Одностранічнікі, всі посилання на яких нікуди не ведуть, а доменні імена написані неправильно. Проте ті, хто створив їх, зараз активно рекламують продукт своєї діяльності через сервіси Google, явно маючи на меті максимально розголосити свої фейки.

Спроба дискредитувати людину і ЗМІ одним ударом

Виявивши наклеп на себе в інтернеті, Ваган Симонян звернувся до свого адвоката, а той, у свою чергу, відразу ж зробив необхідні в даній ситуації дії:

  • написав листа до офіційних ресурсів UBR.UA і VESTI.UA з повідомленням про те, що трапилося і проханням прокоментувати ситуацію;


  • звернувся зі скаргою до Google про фішинг-сторінки ubr-ua.com і vesti-ua.top;
  • звернувся зі скаргою до хостера, чиїми послугами скористалися сайти-шахраї;
  • написав заяву до кіберполіції.

Всі ці дії необхідні, щоб заблокувати фальшиві сайти, створені з однією метою: розмістити брехню і провокацію. UBR.UA і «Вести Украина» повідомили, що передали інформацію до юридичних відділів і відреагують найближчим часом. Кіберполіція теж прийняла скаргу до розгляду.

Ваган Симонян має намір захистити своє чесне ім’я

Поки триває бюрократична тяганина, Ваган Симонян змушений терпіти несправедливі звинувачення на свою адресу. Втім, його авторитет серед одноплемінників так просто не похитнути. Всі вони добре знають його і чули про його добрі справи, зокрема, про щедрі пожертвування тому самому храму, в «руйнівники» якого його записали зловмисники.

Крім того, будучи головою вірменського бізнес-клубу, він багато і активно допомагає молоді, дітям. Бере участь в будівництві вірменської національної школи. Складно знайти більш абсурдні звинувачення, ніж ті, які йому пред’явили в статтях, проте знаменитий пропагандист Йозеф Геббельс не дарма заявляв: «Чим жахливіше брехня, тим охочіше в неї повірять»…

dev :