Walmart відкрив перший супермаркет зі штучним інтелектом

У Левіттаун, штат Нью-Йорк, відкрився перший автоматизований супермаркет Walmart. Розумні камери і алгоритми допомагають співробітникам поповнювати запаси товарів на полицях (причому ШІ здатний повідомляти працівників магазину не тільки про відсутність товару, а й про те, що товарів на полицях недостатньо виходячи з очікуваного найближчим часом попиту), прибирати прострочені продукти і збирати залишені клієнтами в різних місцях магазинні візки. Єдина відмінність від горезвісних Amazon Go – оформленням покупок на касах і раніше займаються люди.

Магазин площею близько 4,6 тис. кв. м, в якому представлено близхько 30 000 товарів, вже почав обслуговувати перших відвідувачів. Щоб уникнути проблем з конфіденційністю, Walmart не приховує камери і використовує інформаційні екрани, щоб розповісти відвідувачам супермаркету про нову технологію. Всі зібрані дані зберігаються менше тижня.

Наостанок зазначимо, що за словами представників американського рітейлера, автоматизація не спричинить за собою масові звільнення – співробітників, яких в інноваційному магазині налічується 100 чоловік, таким чином просто позбавили від рутинної роботи, дозволивши їм зосередитися на завданнях, «які можуть виконувати тільки люди, наприклад, на консультуванні відвідувачів і креативному оформленні прилавків».

Цікаво, що центр обробки всіх цих відомостей розташований в самому магазині – відвідувачі можуть побачити його через скло. За твердженням Walmart, камери і датчики, встановлені в супермаркеті, генерують в цілому 1,6 ТБ даних в секунду.

Читайте також: КАПІТАЛІЗАЦІЯ MICROSOFT ПЕРЕВАЛИЛА ЗА $1 ТРИЛЬЙОН

Fiancoff :