Капіталізація Microsoft перевалила за $1 трильйон

На початку серпня 2018 року компанія Apple стала першою в США публічною компанією вартістю 1 трильйон доларів, хоча вона досить швидко втратила цей статус. Через місяць до Apple приєдналася Amazon, яка є другою серед американських компаній і третьою за всю історію світового фондового ринку (найпершою була китайська нафтогазова компанія PetroChina), яка подолала цей важливий рубіж. І ось зараз до них приєдналася Microsoft, ставши четвертою компанією в світі, чия ринкова вартість перевищила трильйон доларів. Це сталося відразу після публікації відмінного квартального звіту, який показав стабільне зростання всіх основних напрямків бізнесу Microsoft.

У перші години після відкриття торгів 25 квітня на біржі NASDAQ ціна акцій Microsoft ненадовго підвищилася до $ 130 (на закритті 24 квітня ціна була $ 130 за один цінний папір), в результаті чого ринкова капіталізація технологічного гіганта перевалила за 1 трильйон доларів. Потім ціна трохи опустилися. В результаті зараз Microsoft оцінюється в $ 992 млрд, але факту взяття заповітного рубежу це не скасовує. До того ж, на даний момент Microsoft – лідер за ринковою капіталізацією.

Читайте также:   Обвал цін на нафту: в Україні має подешевшати бензин

Головним двигуном зростання Microsoft зараз виступають хмарні сервіси. Хмарна платформа Microsoft Azure є другою за популярністю після Amazon AWS, випереджаючи рішення Google.

На відміну від Apple, Google і інших технологічних гігантів бізнес Microsoft диверсифікований: приблизно третину приносять підрозділи Windows, Surface і ігровий напрямок, ще третину – хмарні сервіси, і ще третину – Office і інше програмне забезпечення.

Читайте також: МАЙЖЕ $1 МІЛЬЯРД НА БЛАГОДІЙНІСТЬ: ГЛАВА XIAOMI ВІДДАСТЬ 2/3 СВОГО РІЧНОГО ПРИБУТКУ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 33

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *