В Україну приїхала місія МВФ: “Про результати говорити ще рано”

Attendees wait to begin an International Monetary Fund Committee (IMFC) plenary session at the International Monetary Fund (IMF) and World Bank Group Annual Meetings in Washington, D.C., U.S., on Saturday, Oct. 14, 2017. Near-term risks to world financial stability have declined since April amid improving macroeconomic conditions and the subsiding risk of emerging-market turmoil, the IMF said in its latest Global Financial Stability Report released yesterday. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Місія Міжнародного валютного фонду знову почала роботу в Україні. Найближчим часом представники МВФ почнуть переговори з оновленим українським Кабінетом міністрів. В уряді налаштовані оптимістично, але закликають не забігати наперед.

– У нас зараз приїхала в Україну місія МВФ, з якою наші колеги вже почали переговори. Я думаю, що наступного тижня ми вийдемо з якимось більш розгорнутим меседжем про це. Поки про результати говорити ще рано. Наше завдання, щоб колеги з МВФ поїхали з Києва з так званим Staff Level Agreement – попередньою угодою, досягнутою на технічному рівні. Щодо початку програми в кінці року. Це завдання – воно буде виконане, я не маю жодних сумнівів, і переконаний, що ні питання Приватбанку, ні питання будь-яки іншим наріжним каменем або там каменем спотикання не стане. Ми знайдемо спільну мову з МВФ по всім піднятим питанням, – заявив прем’єр Олексій Гончарук.

В останній раз місія МВФ була в Україні 21 травня. Тоді представники фонду приїжджали для проведення діалогів з українськими чиновниками. Спочатку планувалося обговорити виконання вимог фонду.

28 травня представники місії зустрілася з президентом Володимиром Зеленським. Він, в свою чергу, підтвердив наміри нашої країни продовжити співпрацю.

Fiancoff :