Найдорожчій бренд світу, вже вдруге

Найдорожчій бренд світу, вже вдруге

Відома консалтингова компанія Brand Finance нещодавно опублікувала свій щорічний рейтинг найдорожчих компаній світу. І вже вдруге найвищу позицію цього списку очолює Amazon.

187,9 мільярда американських доларів — саме у таку суму оцінили вартість цього бренду, чий показник за рік зміг зрости аж на 25 відсотків. На другій позиції впевнено тримається не менш відома компанія Apple. Вона не дуже відстає від першого місця — її оцінили у 153,6 мільярда доларів. Але її показник зріс усього на 5 відсотків за минулий рік.
Бренд Google зайняв третє місце, вартість якого становить 142,7 мільярда, а додав він 18 відсотків. Після Google, на четвертій стрічці, йде Microsoft. Примітно, що цьому “технологічному гіганту” вдалося збільшити свій показник майже вдвічі — він зріс на 47 відсотків, з 81,1 до 119,5 мільярда доларів. А останнє місце цьому топ-5 посіла компанія Samsung, яка понесла втрати в 1 відсоток за 2018 рік, а вартість бренду становить 91,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, що Джефф Безос — власник компанії Amazon, спочатку створив її як інтернет-магазин з продажу книг ще у 1994 році.

Читайте також: ІТ БУМ: ЙОГО ПЕРСПЕКТИВИ ТА НАСЛІДКИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Fiancoff :