Кріптобіржа втратила $190 млн через смерть засновника

Кріптовалютна біржа в Канаді QuadrigaCX винна своїм клієнтам приблизно 190 млн доларів. Головна причина цього — засновник і СЕО цієї біржі Джеральд Коттен, який був единою людиною, що знала паролі від “холодних” гаманців з фондами, помер від хвороби Крона в індійському містечку Джайпур у грудні 2018 року.

Дотримуючись стандартних методів забезпечення безпеки, прийнятими багатьма власниками кріптовалют, QuadrigaCX зберігала переважну більшість своїх кріптовалютних активів в «холодному гаманці», тобто в цифровому гаманці, який не був підключений до Інтернету. Міра призначена для запобігання зломів, які регулярно виснажують гарячі гаманці на мільйони доларів.

Коттен особисто відповідав за зберігання фондів і кріптовалют, і не давав іншим членам команди доступ до них. У його вдови залишився ноутбук покійного, проте він зашифрований, а вдова стверджує, що не знає пароля до гаманців. Технічні експерти на даний момент не змогли його зламати. Записів про бізнес Коттен також не залишив.

Доступ до звичайних коштів клієнтів зараз також призупинено через претензії з боку Канадського імперського комерційного банку, який знайшов порушення в процедурі проведення платежів.

Читайте також: ПРИБУТОК FACEBOOK ВИРІС НА 40%

Fiancoff :