Як усе встигати: тайм-менеджмент від Ельвіри Гаврилової

Як усе встигати: тайм-менеджмент від Ельвіри Гаврилової

Уміння керувати своїм часом та самоорганізовуватися – головна ознака успішної бізнес-леді. Якщо ви не народилися з цими навичками – нічого страшного, їх цілком реально виховати в собі. Як це зробити? Є кілька простих способів.

Заведіть щоденник

Тримати в голові всі справи – неможливо. Тому виробіть звичку вести щоденник, де кожного дня будете записувати плани та ставитимете завдання на завтра. Робіть це зранку, коли лишень прокинулись, або ввечері перед сном. Це оптимальний час, щоб звільнити голову та перенести все на папір. Головне – не перевантажуйте себе на перших порах.

Розставляйте пріоритети

Проглядаючи список справ, розділяйте першочергові, термінові завдання та ті, які можна відкласти. Так ви не будете витрачати час дарма, а ефективність вашої роботи зросте в рази.

Делегуйте повноваження

Це стосується не лише роботи, а й домашніх справ. Візьміть на себе роботу менеджера та організатора: якщо якусь роботу можуть виконати підлеглі – то вам витрачати на це час та сили буде просто контрпродуктивно. Якщо діти вже достатньо дорослі, аби, наприклад, допомогти прибрати після вечері зі столу, то попросіть їх про це. Так вони навчаться відповідальності, цінуватимуть чужий труд, а ви зекономите трохи часу.

Відпочивайте

Емоційне вигорання не дозволить вам втілити свої плани та досягти поставлених цілей, що б ви не робили. Свіжа голова та запал – уже півділа. Тому давайте собі емоційний та фізичний відпочинок. Займіться медитацією, йогою, чи просто проведіть час у колі рідних та друзів, коли відчуваєте брак сил.

Ще один спосіб відпочинку – подорож. Зміна обстановки та знайомство з новою країною чи культурою чудово «перезавантажують» голову та розвивають креативність і творчий підхід.

Читайте також: ТРИ ТРЕНДИ ЮВЕЛІРНИХ ПРИКРАС У 2019 РОЦІ – FASHION-БЛОГ ЕЛЬВІРИ ГАВРИЛОВОЇ

Fiancoff :