Гуляй сміло: 5 порад працеголікам

Гуляй сміло: 5 порад працеголікам

Якщо ви живете в божевільному темпі й не можете дозволити собі ні дня без вирішення важливих питань та задач, то часом забуваєте, що людські ресурси – вони не безмежні. Режим «білки в колесі» викликає погіршення самопочуття, стрес та знесилення. Як цього уникнути? Читайте нижче!

Добре харчуйтеся

Пригадайте вислів «Війна – війною, а обід за розкладом» і завжди дотримуйтесь цього правила. Ні в якому разі не нехтуйте харчуванням. Це паливо для вашого мотору. Без регулярного харчування у вас не буде сил та енергії. Вже не кажучи про те, що через проблеми зі шлунком можна загриміти до лікарні і випасти на кілька тижнів з робочого життя. Якщо цінуєте свій час, то без ситного сніданку та обіду не обійтися.

Робіть перерву

Це правило стосується не лише вихідних. Робіть короткі 10-хвилинні перерви протягом робочого дня. Так, це позначиться на вашій продуктивності. Але тільки в кращий бік!

Вибирайтеся на природу

Хоча б раз на місять виїжджайте з тісного та задушливого мегаполісу кудись на природу. До річки, озера, в ліс, в гори… куди заманеться. Але подалі від шуму, вихлопів та неонових вивісок. Це допоможе привести нерви в норму, віднайти друге дихання для продовження «вічної гонки». Просто спробуйте і здивуєтесь, які дива творить природа.

Скажіть перфекціонізму «ні»

Не женіться за ідеалом. На те він і ідеал, аби на нього постійно рівнятися, але ніколи не досягати. Не витрачайте сили на вдосконалення того, що і так чудово працює. Краще зосередьтеся на інших завданнях, які перфекціонізм відтіснив на другий план чи взагалі позбавив вашої уваги.

Потисніть руку допомоги

Не відмовляйтеся від допомоги, якщо вам щиро її пропонують. Від вас не убуде, а дві голови таки краще, ніж одна. Не соромтесь також самостійно просити про допомогу, якщо вона вам дійсно потрібна.

Читайте також: БОГИНІ СТИЛЮ: НА КОГО ПІДПИСАТИСЬ В INSTAGRAM

Fiancoff :