Український авіаперевізник чекає “відмаху” МОЗ для евакуації українців із Китаю

У SkyUp розповіли, що рейс Київ-Ухань не буде прямим і зупиниться в Алмати

SkyUp підтвердив, що їх літак евакуює близько півсотні українців з міста-спалаху коронавіруса Уханю. В українській авіакомпанії повідомили, що підготували борт і чекають від МОЗ дати вильоту.

– Нам не потрібно багато часу для підготовки до вильоту. Наш літак готовий, екіпаж теж. Літак вилетить о 5 ранку відразу після того, як ми отримаємо команду від МОЗ. Зараз точної дати немає. Попередньо йшлося про те, що рейс буде на цьому тижні, але конкретної дати й часу немає. Як тільки літак вилетить – МОЗ спільно зі SkyUp дасть брифінг, де й повідомимо всі деталі евакуації, – повідомили в прес-службі авіаперевізника.

Між Україною та Китаєм літак зупиниться в Алмати (Казахстан), додали в компанії.

До спалаху коронавіруса рейси в Китай здійснювали з Києва дві авіакомпанії – SkyUp і МАУ. На початку лютого вони на час припинили польоти, попередньо зробивши кілька комерційних рейсів з туристичного острова Хайнань у Київ. Про евакуацію українців з Уханя стало відомо 5 лютого на брифінгу представників МОЗ. Посольство України в Китаї називало 11 лютого датою здійснення рейсу, однак вранці в той день її скасували. Люди чекають на валізах. Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька пояснювала затримку евакуації тим, що її продовжують готувати, щоб не допустити занесення хвороби на територію України.

Раніше в Міністерстві охорони здоров’я розповідали, як буде проходити евакуація. У літаку буде 16 членів екіпажу, їх одягнуть в одноразові костюми біологічного захисту, два лікарі з Центру медицини катастроф – анестезіолог та інфекціоніст, а також медсестра з досвідом в хірургії та роботи в польових умовах. У пасажирів будуть звичайні медичні маски, представник МОЗ заявив, що цього буде достатньо для нерозповсюдження можливої інфекції й щоб не заразити людей, які знаходяться поруч. У людей два рази перевірять температуру – перед вильотом і перед висадкою. З трапа літака пасажирів заберуть два автобуси, водії яких також будуть в захисних костюмах.

Fiancoff :