Повернення великого футболу: в Європі гравцям дозволили тренуватися, а в Азії заборонили плюватися

Можливо, що вже зовсім скоро вболівальники зможуть насолодитися поєдинками улюблених команд. Ось тільки побачити їх зможуть тільки по телевізору.

Ще кілька днів тому експерти прогнозували повернення великого футболу в кращому випадку до кінця літа 2020 року. І то при цілому комплексі додаткових чинників, наприклад при відновленні авіасполучення. Зараз ситуація різко змінилася, є навіть надія на відновлення матчів регулярних чемпіонатів вже в кінці травня – початку червня. Правда, поки без глядачів (перші можуть з’явитися на ВІП-трибунах лише в кінці року, та й то при дотриманні всіх запобіжних заходів). Але вже очевидно – футбол повернеться раніше. У більшості країн в червні. Так – без глядачів, при багатьох обмеженнях, але повернеться. Винятком стануть Франція та Нідерланди – тут від такої ідеї відмовилися і, можливо, Бельгія, де поки думають.

Показово, але перші зрушення пішли з країни, більше за інших постраждали від коронавіруса і з одним з найсильніших і дорогих європейських чемпіонатів, – Італії. Тут з 4 травня дозволили індивідуальні тренування гравців, що є першим кроком до повернення великої гри.

“Професійні спортсмени командних видів спорту, як і будь-який громадянин, мають право брати участь в окремих спортивних заходах, в громадських і приватних місцях, за умови дотримання правил соціальної дистанції на відстані не менше двох метрів і дотриманні заборони на групування в будь-якій формі”, – йдеться в повідомленні МВС країни, опублікованому в неділю, 3 травня.

Заговорили про те, що найближчим часом можуть поновитися також чемпіонати Англії, Іспанії та Німеччини. Але багато чого буде залежати не тільки від футбольних чиновників, а ще від думки місцевої влади та поліції, відповідальної за безпеку їх проведення. Конкретики поки немає, але ж і “диму без вогню” не буває?

Тим часом в Азії (а конкретніше – в Південній Кореї) вже визначили дату відновлення внутрішньої першості – 8 травня. Правда, на матчах вводяться серйозні обмеження – гравцям заборонили плюватися в бік суперників, потискати руки перед поєдинком і навіть розмовляти з партнерами по команді під час гри. Самі футболісти поки не уявляють, як це буде відбуватися, але готові спробувати.

В тему

Читайте также:   Тайсон заявив, що піде з "Шахтаря" - але все одно залишається капітаном

5 етапів зняття карантину в світовому футболі

  • Травень-червень 2020 року – дозволені індивідуальні тренування (в різних країнах).
  • Літо 2020 року – проведення тестових матчів. Без глядачів.
  • Кінець літа 2020 року – проведення офіційних матчів без глядачів.
  • Кінець 2020 року – поява на трибунах перших ВІП-глядачів.
  • 2021 рік – відкриття трибун (при появі вакцини від коронавіруса).

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *