Передвиборчу рекламу Трампа видалив Facebook через нацистський знак

Соцмережа прийняла це за “розпалювання ненависті”

Соціальна мережа Марка Цукерберга Facebook видалила 88 повідомлень, які опублікували в акаунтах президента США Дональда Трампа, його виборчої кампанії й віцепрезидента Майка Пенса. Причиною тому – розпалювання ненависті. Про це повідомляє Reuters.

– У зазначених повідомленнях присутній червоний перевернутий трикутник, який нацисти використовували для ідентифікації політичних в’язнів. Політика Facebook забороняє використовувати такі символи, – йдеться в повідомленні.

За даними видання, в мережі з’явилося 88 версій таких повідомлень з використанням символу на трьох перерахованих вище акаунтах. Загальне охоплення такої реклами – не менше 800 тисяч показів.

Раніше Трамп підписав указ про боротьбу з цензурою в соцмережах. вважає, що соцмережі працюють, як видавці, коли виносять вердикти про правдивість повідомлень, змінюють їх або блокують. Трамп зазначив, що це редакційна політика.

26 травня Твіттер позначив пост Трампа, як “можливо фейковий”. Глава США заявив, що “Twitter повністю душить свободу слова”, і звинуватив компанію у втручанні в вибори президента держави. На наступний день він пригрозив, що може закрити соцмережі, і зажадав, щоб Twitter негайно виправив свій вчинок.

Fiancoff :