Westelecom – інновації майбутнього

Westelecom - інновації майбутнього

Наталя Міндак – громадський діяч, підприємець, генеральний директор телекомунікаційної компанії Westelecom.

У 1994 році закінчила Полтавський державний педагогічний інститут В.Г. Короленка за спеціальністю «Історія і право». Працювала викладачем, потім – заступником директора школи.

У 2002 році отримала кваліфікацію економіста в Одеському державному економічному університеті, який вона закінчила за спеціальністю «Економіка підприємства»

2002-2004 роки – працювала бухгалтером і головним бухгалтером.

У 2007 році зайняла посаду генерального директора телекомунікаційної компанії Westelecom.

Westelecom – інновації майбутнього

Westelecom – перший провайдер на Півдні України, який став надавати своїм клієнтам–юридичним особам доступ до Інтернету з гарантованою симетричною швидкістю 10 Гбіт/с (10G).

Ще зовсім недавно про такі неймовірні швидкості ніхто і не мріяв. Ми зустрілися з генеральним директором Westelecom Наталею Анатоліївною Міндак, щоб поговорити про зміни в технологіях телекомунікацій та їх глобальний і всеохоплюючий вплив на бізнес-процеси. Підприємств, яких з певних причин не торкнулися ці зміни, залишається все менше. Вони просто не витримують конкуренції і йдуть з ринку.

Наталю Анатоліївно, у чому причина таких стрімких змін?

Світ змінюється запаморочливими темпами. Ще зовсім недавно власні сайти підприємці робили швидше з міркувань престижу і слідування моді. Сьогодні ж ситуація змінилася кардинально. Левова частка продажів тепер відбувається через Інтернет. І це стосується не тільки магазинів, але навіть ресторанів і взагалі будь-яких підприємств сфери послуг. Магазини та торгові мережі перетворюються в шоу-руми. Покупці заходять туди здебільшого, щоб подивитися. А купують потім через Інтернет. Там набагато простіше вибрати потрібну модель, і сам вибір значно ширший. Легше знайти найпривабливішу ціну, дізнатися думку тих, хто вже купив подібний товар або скористався послугами, і навіть поспілкуватися з ними. Лідерами ринку стають ті, хто це розуміє і перебудовує свої бізнес-процеси так, щоб клієнту взагалі нікуди не треба було йти, а консультація, оформлення замовлення, оплата, післяпродажне обслуговування відбувалися віддалено. Без черг, несподіваних перерв і незручних для клієнтів графіків роботи.

Це зрозуміли навіть комунальні служби. Вони віртуалізують своє спілкування з клієнтами, слідуючи за своїми колегами з європейських та інших високорозвинених країн.

А як сучасні технології змінюють роботу всередині підприємств?

Змінюються не тільки взаємини з клієнтами, а й їх взаємодія з податковою інспекцією та іншими державними органами. В Україні було введено електронний документообіг. Тендери на держзамовлення стали проводитись відкрито через електронну систему ProZorro.

Завдяки сучасним засобам зв’язку змінюються також і бізнес-процеси всередині самих підприємств. Десятки і сотні їх філій можуть бути розкидані по всій країні. Керувати ними тепер набагато легше. Сучасні волоконно-оптичні лінії зв’язку дозволяють об’єднати локальні комп’ютерні мережі всіх філій так, що вони будуть швидко і безпечно обмінюватися інформацією, як ніби вони розташовані в одній будівлі. У цій об’єднаній мережі для різних відділів можна організувати кілька незалежних підмереж. Наприклад, окрему підмережу для бухгалтерії.

Для надійного і безпечного зв’язку між філіями Westelecom може створити виділений канал між ними, так званий VLAN. Він буде проходити тільки через наші вузли і вузли наших партнерів, не проходячи через Інтернет і вузли невідомих провайдерів. Такий канал практично недоступний для хакерів.

Для підприємств, де вимоги безпеки ще вищі, ми можемо прокласти окрему волоконно-оптичну лінію. Або здати в оренду, або продати вже прокладену. Такі ні від кого незалежні лінії зв’язку замовляють служби безпеки, банки і підприємства, яким потрібно передавати великі обсяги даних.

Читайте також: Телекоммуникации Westelecom: Business Lunch с Деньги Плюс

Ви пропонуєте не тільки доступ до Інтернету, а й IP-телефонію. Чим вона відрізняється від звичайного телефону?

Сучасна IP-телефонія кардинальним чином змінює управління підприємством і взаємодію з клієнтами. Сучасний телефонний апарат – це спеціалізований комп’ютер, підключений до Інтернету. Як IP-телефон може виступати і звичайний комп’ютер з телефонною гарнітурою. IP-телефонія відкриває необмежені можливості для організації телефонних конференцій, переадресації дзвінків з одного номера на інший, для використання декількох номерів на одному апараті.

Westelecom може організувати багатоканальний колл-центр так, що кілька операторів прийматимуть дзвінки на якийсь один номер. Операторів в такому колл-центрі може бути будь-яка кількість, достатня для того, щоб не було пропущених дзвінків. І зовсім не обов’язково збирати їх в одному офісі. Вони можуть перебувати де завгодно і працювати віддалено, головне, щоб у всіх був якісний доступ до Інтернету. Усі розмови можуть автоматично записуватися для аналізу конфліктних ситуацій. Більш того, такий колл-центр ми можемо об’єднати з CRM-системою (електронною клієнтською базою). При кожному дзвінку ця система за номером телефону буде визначати клієнта і відкривати його особисту картку з усією історією спілкування і взаємодії з ним. Або створювати нову. Завдяки цьому оператор відразу ж звертається до клієнта по імені-по батькові, бачить баланс його рахунку і спектр надаваних йому послуг. Більше не потрібно кожного разу довго з’ясовувати, хто дзвонить і чого хоче.

Westelecom пропонує також спеціальну послугу Big Boss. Завдяки їй керівник підприємства або відділу може прослуховувати всі переговори операторів або інших співробітників в режимі реального часу і за необхідності вступити в розмову, щоб усунути непорозуміння або допомогти вирішити спірну ситуацію.

Приймати дзвінки оператори можуть з кількох номерів. Westelecom пропонує на вибір гарні номери з легко запам’ятовуваними цифрами. Такий колл-центр – ідеальна точка першого контакту з клієнтом.

Які вимоги пред’являє Вам бізнес як до провайдера?

Головна вимога – надійність. Ми самі прокладаємо мережі. Самі вибираємо виробників оптоволоконного кабелю. Самі монтуємо. Самі обслуговуємо. Самі усуваємо всі аварії. Тому ми гарантуємо високу якість і надійність мережі. Westelecom – єдиний в Одеському регіоні провайдер, який самостійно прокладає і обслуговує телекомунікаційні мережі, не вдаючись до послуг підрядників.

У нас 14 висококваліфікованих монтажних бригад, забезпечених найсучаснішим обладнанням. Вони самі прокладають нові лінії і швидко та ефективно усувають аварії на вже працюючих. Відповідно до впроваджених в компанії нормативів ми гарантуємо нашим бізнес-клієнтам відновлення доступу до Інтернету за 8 годин. Наші монтажники готові виїхати на виклик у будь-який час доби, навіть вночі!

Усі аварії Westelecom усуває безкоштовно і за виклики грошей з клієнтів не бере.

Усі наші мережі – це наша власність. Ми їх цілком і повністю контролюємо – ніякі посередники не відключать наших клієнтів.

Ми гарантуємо найкращу швидкість Інтернету. Якщо інші провайдери продають інтернет до якоїсь певної швидкості: «ДО 100», «ДО 50», або «ДО 30 мегабіт в секунду», то у нас немає ніяких «ДО». Ми гарантуємо швидкість, зазначену в тарифі.

А ще – ми надаємо симетричний доступ до Інтернету. У наших клієнтів швидкість передачі інформації дорівнює швидкості прийому. У інших провайдерів – швидкість передачі в 4 рази нижча за швидкість прийому. Так вони в обмежений обсяг закупленого трафіку втискують більше клієнтів, щоб більше заробити. Ми закуповуємо трафіку достатньо для всіх. Для нас головне – забезпечити клієнтам Інтернет найкращої якості.

5 точок доступу до магістральних провайдерів дозволяють нам оптимізувати маршрутизацію запитів. Ми не йдемо в Париж через Москву або в Одесу через Київ. Ми йдемо по найкоротшому і швидкому шляху. Тому ми забезпечуємо клієнтам мінімальний ping. Так називається час очікування відповіді кінцевого сервера на запит.

У чому особливе ставлення вашої компанії до бізнес-клієнтів?

Нас відрізняє висока швидкість реагування на запити бізнесу.

Щоб підрахувати вартість підключення, нам достатньо 15 хвилин. У інших компаній цей процес може тривати кілька днів. Щоб підключити клієнта до Інтернет, нам достатньо 3 днів. В інших компаніях на це йде кілька тижнів. На жаль, багато провайдерів все ще працюють як монополісти.

І ми не просто підключаємо до Інетернету, ми надаємо увесь комплекс телекомунікаційних послуг: віддалене відеоспостереження, організації локальних мереж, розрахунок і створення безшовних Wi-Fi зон. Наш будівельний підрозділ прокладає підземні комунікації без розкопок за допомогою безтраншейних технологій.

Які компанії вже змогли оцінити переваги Westelecom?

Клієнтами компанії вже стали понад 10 000 підприємств, серед яких провідні банки, торгово-промислові компанії, будівельні фірми, кінопрокатники, засоби масової інформації, включаючи радіо і телебачення, готелі, клініки, туристичні агентства, перевізники та ресторани. Серед абонентів Westelecom – органи місцевого самоврядування, кілька дипломатичних представництв зарубіжних країн і міжнародних організацій, у тому числі представництва Організації Об’єднаних Націй та Міжнародної організації з міграції.

Доступ до Інтернету по симетричному каналу з гарантованою швидкістю – це не розкіш, а необхідний засіб взаємодії з клієнтами, організації та управління підприємства, без якого ні бізнес, ні державне управління стають просто неможливими.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *