У що інвестувати гроші в Україні? Ігор Генсеровський, Директор ТОВ ГІВ ТРЕЙД

ГІВ ТРЕЙД

За сьогоднішніх умов нестабільної економічної ситуації в Україні не так-то просто знайти гідний варіант інвестування. Постійно мінливий курс долара робить вкрай небезпечним зберігання грошей у гривні, оскільки великою є ймовірність знецінення капіталу внаслідок інфляції. Ще один раніше популярний варіант – зберігання грошей у доларах на депозитних рахунках в банку – також став невигідним. Річний відсоток по депозиту відчутно знизився після подій 2013-2014 років в Україні, і зараз складає всього 5-6 % річних.

Чому більше не вигідно інвестувати в нерухомість під здачу в оренду і класти гроші на депозит?

Одна з причин – відсутня стабільність у банківському секторі: величезна кількість банків була ліквідована, починаючи з 2014 року, і не можна сказати, скільки ще подібних установ спіткає така ж доля. Убезпечити кошти вкладника начебто покликаний Фонд гарантування вкладів, але він відшкодовує вклади у розмірі всього 200 тисяч гривень. А при бажанні покласти на депозит велику суму в доларах – її доведеться дробити на кілька невеликих частин. Однак навіть і у випадку такої застрахоності не все так просто: велика ймовірність, що виплату доведеться чекати протягом року, а то і більше, а в цей час прибуток від депозиту – нараховуватися не буде.

Багато хто з нерезидентів України прагнуть інвестувати свої гроші в українську нерухомість. Найбільш популярний варіант – покупка квартир для здачі в оренду в курортних містах, таких як Одеса. Але наскільки окупні такі інвестиції? В середньому квартира у Приморському районі Одеси коштує близько 50 тисяч доларів. І ще близько 20 тисяч доларів доведеться витратити на ремонт і покупку меблів. Таким чином, сума інвестиції складе близько 70 тисяч доларів. З урахуванням 30 % простою –в несе зон, а також зниження в цей час орендної плати до 300 доларів на місяць, здача в оренду квартири буде приносити лише близько 3 тисяч доларів на рік. А повністю окупиться таке вкладення тільки через 23-24 роки, що говорить про невигідність цього методу інвестування.

Варіант вигідного інвестування в Україні існує

Кожен інвестор, вкладаючи гроші, потребує впевненості у захисті такої інвестиції від інфляції, мінімізації ризиків втрати капіталу, а головне – скорочення терміну окупності. І в Україні існує метод такий інвестування, що відповідає усім цим вимогам – вкладення у нерухомість, але вже не для здачі в оренду. Причому інвестувати можуть як резиденти, так і нерезиденти України, старші 18 років.

Зауважимо, що після світової фінансової кризи 2008 року іпотечна програма в Україні практично перестала функціонувати. Її місце успішно зайняло приватне заставне кредитування – з використанням тих же договорів, які укладали банки при оформленні іпотечних кредитів.

Інвестор вкладає свій капітал у видачу кредитів під заставу ліквідної нерухомості, яка і покриває всі ризики. Наприклад, при видачі кредиту на суму 50 тисяч доларів ринкова ціна заставної нерухомості – не менше 100 тисяч доларів. Така велика різниця між кредитною і заставною сумою і створює так звану «подушку безпеки» для цього виду інвестування. А прибуток, який супроводжує такий інвест-бізнес, складає в середньому 2 % в місяць. Для порівняння: нерезидент України, який кладе кошти на депозитний рахунок Європейського банку, отримує ті самі 2-3 %, але… річних.
Таким чином, прибутковість даного виду інвестування загалом складе 24 % річних, а термін окупності заведеного капіталу – всього 4 роки, що у 6 разів менше (!), ніж при інвестуванні в нерухомість під здачу в оренду.

Консалтингова компанія ТОВ «ГІВ ТРЕЙД»

Консалтингова компанія «ГІВ ТРЕЙД» займається підбором нерухомості для інвестицій, консультацією та правовою підтримкою своїх клієнтів-інвесторів. Наявність досвідчених юристів, оцінювачів і багаторічного досвіду роботи дозволяє клієнтам компанії запобігти помилкам, які може допустити початківець-інвестор.
Свою діяльність компанія веде офіційно: договори завіряються нотаріусами, заставна нерухомість проходить ретельну перевірку юристів і нотаріусів, а до моменту повернення суми боргу на неї накладається арешт. При цьому заставою можуть виступати житлова і комерційна нерухомість, а також земельні ділянки – оцінювальний висновок про ринкову вартість нерухомості буде здійснено досвідченими фахівцями компанії.
Дізнатися більш детальну інформацію про компанію, умови співробітництва, а також подати заявку на інвестування можна за посиланням: deposit.od.ua

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.