Правила контролю ризиків – основа збільшення капіталу

Незалежно від того, як довго і якими активами Ви торгуєте на фінансових ринках, є золоті правила управління капіталом, які допоможуть його примножувати без надмірних нервів і ризиків. Виконувати торговий план, дотримуватися стратегії і контролювати ризики – це ази успішного трейдингу.

Захист капіталу і самоконтроль – основа роботи трейдера!

Як тільки ви зрозумієте, скільки доцільно виділити коштів на свій реальний торговий рахунок, вам доведеться докласти чимало зусиль, щоб захистити свій капітал. Ви маєте замінити своє занадто людське прагнення до прибутку бажанням захистити свій рахунок від збитків. Причина досить проста: вам потрібна стабільність, щоб бути переможцем, особливо з огляду на той факт, що у вас вже є шанс 70-80% стабільно заробляти на фінансовому ринку, пройшовши навчання.

Щоб залишатись у прибутку, Ви маєте покрити транзакційні витрати, складну конкуренцію, елемент волатильності і випадковості, людські емоції, такі як жадібність і страх, помилкові очікування, недосвідченість, недолік знань. А головне – Ви маєте створити надійний торговий план і торгову систему, що насамперед пов’язано з професійною схемою управління капіталом, яка обмежує ризик і збитки. Зайве говорити, що існує так багато факторів, які дозволяють легко втратити частину коштів на фінансовому ринку, якщо не вчитись і не слідувати плану!

Читайте также:   Чудо на реке Ханган

Оцінювати ризики – головне правило!

Ризик – це тільки невелика частка або відсоток від вашого рахунку. Поставте своєю метою не втратити більше 25% свого торгового рахунку. Якщо Ви досягли межі ризикованості Вашої торгівлі, варто звернутись до свого фінансового консультанта, який допоможе виправити ситуації в кращу сторону.

Причина правила обмеження ризиків в тому, що спочатку Ви маєте не втрачати, і тільки після цього Ви зможете заробляти гроші і навіть дуже великі гроші!

Якщо у вас немає глибоких кишень, щоб нести великі збитки і продовжувати торгувати в несприятливих умовах, Ви маєте правильно аналізувати тенденції і напрями руху ринку. Одним з перших навичок професійного трейдера, якому Ви повинні навчитися, є торгівля з невеликим задіяним відсотком вашого рахунку. Тільки ризикуючи невеликим відсотком свого торгового рахунку – до 5% в одній угоді, ви зможете протистояти найгіршим сценаріям з програшною серією з 10 операцій.

Читайте также:   В Украине прививки сделали обязательными для поступления в детсады и школы

Вчимося попереджувати ризики!

Зазвичай на ринку використовують модель визначення розміру позиції з фіксованим відсотком, відповідно до якої трейдер збільшує або зменшує розмір позиції на основі заздалегідь певного процентного ризику на угоду і відповідної відстані до стоп-лос. Ризик – це один і той самий відсоток від балансу рахунку за кожною угодою, пов’язаний зі стоп-лосом. Коли капітал рахунку збільшується за рахунок накопиченого прибутку, розмір позиції збільшується пропорційно, і навпаки, – коли капітал рахунку зменшується.

Хоча  фіксований розмір збитку на угоду – це один з кращих методів, який безпосередньо враховує торговий ризик, його не можна застосовувати до торгових стратегій із заздалегідь змінюваними або невідомими рівнями цін виходу. Якщо ваша торгова система змінює вихід в залежності від умов індикаторів, які вона використовує, наприклад, для виходу з угоди, то вам краще використовувати моделі визначення розміру позиції % капіталу до фіксованого коефіцієнту. Коли ви вибираєте ці моделі, ви все одно маєте шукати параметр, який буде розраховувати найменший ризик.

Читайте также:   Новости за 28 марта от Деньги Плюс

 

З певного відсотку капіталу ви хочете, щоб відсоток ризику був якомога нижче, не більше 2% від вашого рахунку, а з фіксованого коефіцієнту ви хочете, щоб ваша дельта була якомога вище, щоб врахувати ваші найгірші історично перевірені сценарії максимальної просадки.

Незалежно від обраної вами методики визначення розміру позиції, вам потрібні мінімальні налаштування ризику і кредитне плече, щоб уникнути пастки падіння в просадці більше 25%.

Отже, контролюйте ризики і ставтеся  до трейдингу, як до бізнесу з певними правилами, контрольованим ризиком і його аналізом і торгівля на фінансових ринках стане надійною основою Вашого добробуту!

 

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *