Нерухомість на вищому рівні. Інтерв’ю у форматі B2B.

Нерухомість на вищому рівні

Нерухомість на вищому рівні

До ресурсів, крім грошей, відносять час, знання і зв’язки. Усі ці елементи взаємозамінні і примножують один одного. З цього номера журнал «Деньги плюс» задіє два найважливіших ресурси Одеси – знання і зв’язки, щоб ваші інвестиції в нерухомість були максимально прибутковими. Ми відкриваємо цикл спеціалізованих інтерв’ю, в яких питання провідним забудовникам міста задає експерт ринку і директор одного з найуспішніших агентств нерухомості Одеси – Анна Гусейнова.

Її перший співрозмовник – голова будівельного холдингу «Алекс-груп» і власник будівельної компанії «Інтобуд» Артур Коробчинський.

Анна: Ваша компанія вважається найдинамічнішою і новаторською в місті. Скільки насправді їй років?

Артур: У грудні минулого року «Інтобуд» відзначив п’ятнадцять років на ринку. Ми любимо і вміємо задавати тренди у будівництві.

Анна: Сьогодні так первинний ринок доступного «соціального» житла впевнено витісняє угоди на вторинному ринку. «Інтобуд» завжди спеціалізувався в цій ніші. Зараз у цей сегмент зайшли багато забудовників, чим ви відрізняєтеся від конкурентів і за рахунок чого залишаєтеся лідерами?

Артур: А що таке соціальне житло? Якщо говорити про головні ознаки соціального – то в «ІНТОБУД» це тільки демократична ціна за квадратний метр. Рівень якості, швидкості і подальшого супроводу всіх наших проектів – це в деяких випадках навіть більше, ніж бізнес-клас. Тому у нас немає конкурентів. Крім того, « Інтобуд» не просто будівельники та управлінці. «Інтобуд» – частина великого холдингу, у складі якого Куліндровский індустріальний концерн. Практично всі наші будматеріали і конструкції виробляються на наших власних потужностях, тут в Одесі. Тому ми можемо собі дозволити при мінімальній ціні дати більше, ніж інші забудовники в ніші соціального житла.

Анна: Бізнес починав ваш батько, а розкажіть про свій перший будинок?

Артур: Я був поруч з батьком майже цілодобово років з п’ятнадцяти. Пам’ятаю, приїхав зі змагань з тайського боксу з Таїланду (тоді Артур став чемпіоном світу серед юніорів – прим. Редакції), і батько сказав: виграв – молодець! Тепер підеш працювати виконробом на будівництво. Тому в будівництві мікрорайону «Острови» я – від закладки першого фундаменту. Ну а «самостійний» мій об’єкт «від котловану» – знаковий. Це перший хмарочос у Суворовському районі. Перший 20-поверховий будинок підвищеної комфортності у селищі Котовського.

Анна: Я знаю, хто купує ваші новобудови в агентстві. А хто ваш основний покупець у відділах продажу?

Артур: Це молоді хлопці, які купують своє перше житло. Це сім’ї, де чекають дитину або думають про другого малюка.

Анна: Повний збіг. Але «Інтобуд» зводить не тільки будинки. У вашому портфоліо клініка «Інто-Сана» на Варненській, фітнес-клуб, торговий центр. Якими реалізованими об’єктами пишаєтеся найбільше?

Артур: Дитячим садком. Першим і єдиним дитячим садком, побудованим в Одесі за останні 25 років. Ми його подарували Одесі. Я два роки спільно з містом домагався документів для будівництва. Це була справжня перемога.

Анна: Які будівельні інновації сьогодні в тренді у забудовників?

Артур: Екологічність і в процесі зведення, і в подальшій експлуатації. Якщо говорити про технології – то це енергозбереження як в матеріалах, так і в обліку, і, зрозуміло, зростання темпів будівництва без втрати якості – це управління і максимальна оптимізація всіх процесів, коли максимум робіт ведеться паралельно.

Анна: З огляду на кількість будмайданчиків по місту, як ви вважаєте, чи не просяде ринок нерухомості і чи пропозиція не випередить попит? Як, з огляду на це, ви плануєте конкурувати?

Артур: У найближчі п’ять років, якщо збережеться такий же темп забудови, відбудеться відносне насичення ринку. Але падіння цін не буде. Сьогодні зазор між собівартістю і ціною квадратного метра мінімальний. Тому в найгіршому варіанті – ціни не просядуть, просто деякі будівництва, не забезпечені власним ресурсом, окрім грошей інвесторів, будуть згортатися або заморожуватись. У нас власна виробнича база, своя техніка, свої постійні будівельні бригади, а це значить – ми будемо будувати за будь-якої економічної ситуації. Тим більше, що кожен житловий комплекс здається з унікальними інноваціями.

Анна: До речі про них: бізнес не стоїть на місці, конкуренти повторюють ваші «фішки» (наприклад, як берлінський принцип озеленення та сади на дахах), вони з тренда стають «must have» – обов’язковою умовою. Чим «Інтобуд» буде дивувати в цьому році?

Артур: Ну наприклад – житловим комплексом, навколо якого буде… практично стадіон: навколо всієї території – ультрасучасні бігові доріжки з підсвічуванням, питними фонтанами, щоб мешканці, як в Тель-Авіві, наприклад, могли займатися спортом і вдень, і вночі на своїй закритій території. А що стосується інновацій технічних – запускаємо нову виробничу лінію на Куліндоровському заводі. Поки не скажу яку. Задавати рівень якості та підвищувати загальний рівень комфорту одеситів ми готові щороку.

Анна: Які проекти плануєте реалізувати в найближчому майбутньому?

Артур: На «Островах» стартує новий будинок, вже десятий. У житловому комплексі «Лузановский парк» буде здана перша черга. Також планується початок будівництва в районі 25-ї Чапаєвської дивізії та в найбільш затребуваному приморському районі.

Анна: Чи всі агентства нерухомості і приватні ріелтори можуть продавати новозведені метри «Інтобуд»?

Артур: Ми дуже дбайливо ставимося до репутації нашого бренду. Тому продавати житло, зведене «Інтобуд», можуть тільки кращі. Ми 15 років будуємо в Одесі, тому усе – від назви ЖК до продажів – все має бути ідеальним. Крім відділів продажів, ми співпрацюємо з кращими агентствами нерухомості і навчаємо ріелторів, щоб вони володіли максимумом інформації. Найпершим і основним партнером з продажу є агентство «Домінанта». Це зручно. Його філії є у ​​всіх районах міста. Агентської комісії до нашої ціни не додають.

 Мені іноді здається, що ріелтори «Домінанти» обізнані краще за мене, на якому етапі будівництва тієї чи іншої секції і які саме технологічні тонкощі застосовуються. Вони знімають репортажі, особисто ходять на будівництва – це, звичайно, викликає повагу та довіру і клієнтів, і будівельників.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.