Мільярд років за один день

У сьогоднішній статті я розповім про досить цікавий процес HPHT (High pressure. 2C high temperature). Розшифровується і перекладається дана процедура так: «високий тиск, висока температура»

Як вам вже може бути відомо з попередніх статей, діамант, а точніше алмаз, має середній вік декілька мільярдів років. Вони формуються в товщі надр землі і з часом виштовхуються ближче до поверхні, де люди вже навчилися їх видобувати.

При формуванні алмаза на нього здійснюється шалений тиск під божевільними температурами, що і призводить до створення такого унікального мінералу.

Але іноді люди видобувають алмази, які не розкрили свій потенціал на всі 100 % (для цього знадобилося б немало часу). Такі алмази за допомогою новітніх технологій можна визначити серед загальної маси і піддати процедурі HPHT. Вона дозволяє каменю знайти свій максимально вигідний образ за мінімальний проміжок часу.

Читайте также:   Психологія трейдингу

Наприклад, такі процедури проводять з коричневими або брудно-жовтими діамантами. Після проходження даної процедури вони знаходять настільки білий колір, наскільки їм було визначено природою. З кольору M камінь може стрибнути на колір G або навіть F!

Також така процедура дуже корисна і вигідна для кольорових діамантів. Адже камінь з легким відтінком або ознаками наявності потенціалу кольорового забарвлення (синій, червоний, рожевий тощо), який не має на цей момент особливої цінності, може стати дуже рідкісним і красивим!

Простіше кажучи, процедура HPHT дозволяє прожити алмазу період формування його остаточного забарвлення за максимально короткий проміжок часу. Це природні алмази, які ні в якому разі не можна вважати ненатуральними.

Читайте также:   Полезные советы: #13 Что такое дивиденды?

HPHT дозволяє алмазу постати перед Вами в найкращому вигляді!

Однозначно, цінність і ціна таких каменів набагато нижчі за ті, які не проходили такої процедури. За цим завжди порівнюйте ціну з такими ж характеристиками без позначки в сертифікаті про проходження даної процедури, щоб розуміти різницю. Як правило, ця різниця досягає 30-60 %, а у випадках з рідкісними кольорами і більше.

Будьте обізнані та витрачайте гроші з розумом!

Родіон Ксьонзенко

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 974

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *