Як правильно обрати акції для інвестування?

Питання про те, як відібрати акції в портфель

Пошук і вибір акцій для інвестування – це досить відповідально, треба проаналізувати і обробити масу інформації. Коли мова йде про збір портфеля, жодна з можливих відповідей в цьому випадку не є стовiдсотково правильною для будь-якого інвестора. Це скоріше мистецтво, ніж наука. Можливо, саме тому управління портфелем відрізняє великого інвестора від керуючого спільний фондом.

Сценарний аналіз при відборі акцій скоріше не працює, ніж працює

Трейдеру рекомендується вміти аналізувати акції самостійно, а не користуватися рекомендаціями всіляких фахівців. Для правильного вибору акцій, потрібно зробити дві речі: розцінити якість компанії і відповідно до цього дати оцінку її акціям. Перше дає можливість відшукати хороші компанії, а друге – зрозуміти, як ці акції оцінені ринком і зберегти себе від придбання дорогих акцій.

Варто відзначити ще одну гру, якою не варто захоплюватися – гра на новинах.

На новинах можна заробити або миттєво, або ніяк. Кількість сторонникiв подібної торгівлі така ж велика, як і кількість прихильникiв «проїхатися» на високошвидкісному переміщенні ринку.

Сильні рухи ціни зазвичай відбуваються при оприлюдненні тієї чи іншої інформації, суть якої досить відрізнялася від допустимої трейдерами. Або при раптовiй новинi, що надає вплив на ринок, якого не очікував ніхто з інвесторів. Якщо це справді відбувається, то іноді вартість практично за кілька секунд має можливість піти вгору або ж вниз на сотні пунктів. При цьому різкому стрибку Ви, в більшiй ймовірності, не встигнете виявити угоду на покупку або ж перепродаж потрiбного Вам активу. У разі якщо Ви виставите відкладений ордер, швидше за все, він не відкриється за заявленою Вами вартiстю внаслідок проковзування, яке вважається неминучим в таких ситуаціях. Таким чином, якщо Ви припускаєте, що новина, яка повинна вийти, наприклад, сьогодні о 14.00, має можливість зробити значний вплив на ринок, найкращою підготовкою стане власне відкриття позиції в потрібному для вас спрямуванні заздалегідь – хоча б за кілька хвилин до виходу самої новини.

Вибір акцій зростання

Читайте также:   ФОМА АКВИНСКИЙ О РОЛИ ДЕНЕГ В ЖИЗНИ ЧЕЛОВЕКА

Інвестори, як правило, звертають безпосередню увагу на акції зростання і акції вартості.

Спробуємо розібратися, в чому їх відмінність.

Акції вартості являють собою недооцінені цінні папери, тобто, їх ринкова ціна є нижчою за справедливу. У ці акції зазвичай мають всі шанси вкладати інвестори з навиком. Вони вкладають в ці папери кошти, коли їх вартість досить низька. Але не звертаючи уваги на все вищезазначене через великий проміжок часу їх ціна збільшується і інвестори отримують з цього непоганий прибуток.

Акції зростання в свою чергу користуються не меншою популярністю. Як відомо, це акції швидкозростаючих компаній, чий прибуток значно обганяв показники інших компаній в минулому, і в майбутньому очікуються ці ж темпи зростання. Інвестори припускають, що і вартість акцій почне так само значно зростати слідом за прибутком.

Вибудовуючи пошуковий фільтр для акцій зростання, вам необхідно вирішити, що поставити на чільне місце – очікуване або ж історичне зростання.

В першу чергу, на що потрібно звернути увагу при виборі – середній денний обсяг торгівлі акціями, тобто чисельність акцій наданої компанії, які переходять з рук в руки за один день роботи біржі.

Другий значний показник – розкид між ціною купівлі та ціною продажу. При трейдингу даний параметр дуже важливий, тому що нерідко доводиться задовольнятися досить малою зміною ціни акцій і великий розкид має можливість повністю нівелювати прибуток.

Третій аспект – це розмах коливань вартості акцій. Його слід вимірювати за минулий етап часу, рівний передбачуваному періоду трейдингу. У разі якщо ви граєте на денних коливаннях вартості, то потрібно оцінити середній розмах між мінімальною і максимальною вартістю акції за день торгівлі.

Читайте також: ПРАВИЛА УПРАВЛІННЯ КАПІТАЛОМ ДОПОМОЖУТЬ СТАБІЛЬНО ЗАРОБЛЯТИ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *