Головні правила трейдера

Кажуть правила створені для того, щоб їх порушувати. Але що, якщо власні правила – це єдине, що може ставити певні рамки. Здавалося б, трейдинг – професія мрії. Ти сам собі наданий, сам створюєш стратегії і приймаєш важливі рішення, самостійно відповідаєш за результат. Але, як же контролювати свою діяльність, коли сам собі начальник? Для того, щоб трейдинг з продуманої стратегії, не перетворився на небезпечну гру, потрібно створити свої правила торгівлі.

З огляду на мій багаторічний досвід і досвід моїх клієнтів, я зміг визначити такі правила:

1. Якщо при відкритті угоди, Ви сумніваєтеся, варто її відкривати чи ні – не відкривайте. Інтуїція в трейдингу значить багато, аналізуючи і вивчаючи ситуацію на ринку, Ви підсвідомо вже могли помітити те, в чому боїтеся собі зізнатися – провальну операцію. Як тільки почуття сумніву виходить на перший план – не варто ризикувати.

Читайте также:   Новости за 8 февраля от Деньги Плюс

2. Не поспішайте при вході в угоду. Краще втратити можливість прибутку, ніж залишитися без нічого. Якщо угода вимагає моментального вирішення, і тим самим квапить вас, відмовтеся від неї і дочекайтеся нової.

3. Кількість витрачених годин за трейдерством, не завжди дорівнює якості, а точніше – ніколи. У всьому потрібно знати міру, проводячи біля моніторів години, аналізуючи ринок, швидше ваш мозок просто втомиться і перестане давати свіжі ідеї.

4. Завжди прорахуйте варіант збитків, перед тим як заходити в угоду. Знати збитки наперед – зовсім не погана прикмета, а правильний стратегічний хід. Ситуації на ринку бувають різні, потерпіти невдачу може кожен. А ось якого розміру буде шкоди можна прорахувати наперед і бути до цього готовим.

Читайте также:   Рейси невідомо куди запустили в Австралії

5. Не залазьте глибоко в збиткові угоди. Ходять легенди, що з явно збиткової угоди можна знайти вихід, вдаючись до різних теорій і стратегій. Але я раджу бігти, як тільки угода стає збитковою. Краще закрити операцію в невеликий збиток, ніж втратити все.

6. Трейдинг – зовсім не новий вид розваги. Це серйозна робота, яка вимагає уваги і зосередженості. Краще якісно приділити кілька годин торгівлі на валютному ринку, ніж поєднувати її з переглядом смішних відеороликів або фільмів.

7. Невдачі бувають у кожного, а на фінансовому ринку й тим більше. Тому, кожен свій прокол потрібно приймати, вивчати і аналізувати. Щоб уникнути депресії або зливу рахунку через емоційний сплеск, потрібно працювати над ставленням до збитків, в першу чергу.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 3078

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *