Емоції, на вихід!

Ви напевно звертали увагу, що спокійні врівноважені люди, як правило, здорові та успішні в особистому житті й бізнесі. Невже тільки в цьому секрет, запитаєте ви? 

Ми вирішили не міркувати на такі важливі теми, а запитати думку професіоналів. 

До нас завітала – Власник та керівник Регіонального центру Shabshai Technology Одеса Україна.

Власник Центру Емоційного здоров’я Amograce в Одесі. Експерт міжнародного рівня в області емоційного інтелекту та його використання в бізнесі та особистому розвитку – Олена Гіяновська.

«Секрет успіху та успішності – розвинений емоційний інтелект (EQ). 

Так-так, ви не помилилися, існує на тільки IQ, який визначає інтелектуальні, логічні та аналітичні здібності людини, але й EQ, тобто емоційний інтелект – вміння розпізнавати свої та чужі емоції і керувати ними. 

Якщо Ви зможете подружитися зі своїми емоціями – зможете налагодити відносини і з людьми, і з самим собою.

Розвивати емоційний інтелект ніколи не пізно. При правильному підході та перевірених ефективних методиках зробити це можна досить швидко. 

В сучасному світі ми все прагнемо робити швидко – рухатися, реагувати на зміни, вчитися, вдосконалюватися. І паралельно налагоджувати особисті, дружні, сімейні відносини, приділяти увагу здоров’ю і вирішувати багато інших важливих завдань. 

Такий шалений ритм дуже вимотує, викликає величезне емоційне напруження, стрес. І рано чи пізно ми або «вибухаємо» і вихлюпуємо негатив на 360 градусів, або заганяємо його всередину, провокуючи психосоматичні й нервові розлади.

В результаті руйнується бізнес, псуються стосунки, починаються проблеми зі здоров’ям, виникає хронічне безсоння, зайва вага. Приходять емоційне вигорання, апатія, депресія.

Щоб цього уникнути, емоції потрібно не придушувати, а вчитися ними керувати – правильно приймати, розпізнавати, контролювати. І тоді буде легко досягати поставлених цілей.

Саме на базі розвиненого емоційного інтелекту формуються такі важливі якості, як самоповага, впевненість в собі, емпатія, стресостійкість, самоконтроль, гнучкість, далекоглядність.

Емоційний інтелект безпосередньо пов’язаний з інтелектуальними процесами. Безумовно, коли у людини присутні апатія, тривога, вона не може фокусуватися на нових стратегіях і рішеннях. Проте якщо емоції гармонійно збалансовані, ви успішні і відмінно з усім справляєтеся.

І головне – емоційний інтелект дозволяє економити величезний енергетичний ресурс, який часто «з’їдають» стрес, емоційне вигорання, депресія. Але якщо все ж доводиться долати непрості періоди та умови, завдяки розвиненому EQ ми швидко відновлюємося.

Безумовно, ми не можемо гарантувати, що не виникнуть які-небудь форс-мажорні обставини, як ті ж стихійні лиха, котрі так полюбили нашу стареньку Європу, глобальний світовий карантин або у власника бізнесу, наприклад, розладнаються сімейні відносини, а розвиток компанії він пустить на самоплив. Однак більша частина проблем – це наслідок суб’єктивних причин, які призводять власників бізнесу, чудові люблячі один одного пари, дбайливих батьків у глухий кут і розгубленість. Багато усвідомлюють ці ситуації, але не знаходять рішення. Але всі прагнуть позбутись нездорової атмосфери.

Вихід є! 

Саме розвиток EQ – один з важливих напрямків роботи нашого Центру AMOGRACE. Ми використовуємо авторські методики діагностики та відновлення емоційного здоров’я, розроблені Єфимом і Галиною Шабшай, відомими американо-ізраїльськими дослідниками в області еннеатехнологій і емоційного інтелекту. Методики сертифіковані Міжнародною асоціацією еннеатехнологій і зареєстровані в Бібліотеці Конгресу США.

На відміну від інших напрямків роботи з особистісними характеристиками людини, систему AMOGRACE відрізняє цілісний підхід. 

Терапія проходить в три етапи: робота з основними особистими коефіцієнтами людини – IQ, EQ, VQ. В IQ коригується парадигма розуму, тобто деструктивні установки змінюють на конструктивні. 

EQ – це емоційний детокс, вивільнення пригнічених емоцій. 

А VQ – за допомогою спеціальних технік ми прибираємо стрес-блоки, що ведуть до психосоматичних захворювань і інших проблем.

Усвідомте, тілу і душі необхідно дати можливість зцілитися, відновити сили. Важливо тільки не відступати від свого рішення і регулярно отримувати денну норму поновлення. Результатом буде ваше здоров’я, а також збереження і підвищення ефективності в роботі, сімейному житті, стосунках з колегами і друзями, і звичайно – з самим собою».

Жах VS життєвий виклик.

Популярне сьогодні словосполучення, скажете ви, і будете мати рацію. 

Але багато хто з нас не завжди звертає увагу  на симптоми, які говорять про те, що наші емоції не в кращому стані. 

Адже вони найчастіше є першопричиною багатьох психосоматичних захворювань, нашого настрою і взагалі нашого стану.

«На жаль, виховання як процес дуже довго ігнорувало емоції, емоційні звички й рефлекси. 

У дітей формували індивідуальність, ґрунтуючись на моральних принципах, загальнолюдських цінностях. Це безумовно вірно, але, насправді, у відповіді за те, яка з вашої дитини виросла людина, відповідають емоції. Пам’ятайте: якщо малюк росте в любові, він навчиться любити та буде випромінювати позитивні емоції.

Та не скидайте з шальки терезів також турбулентність сучасного світу, його вимоги, які викликають у нас почуття провини, оскільки ми часом не можемо їм відповідати. 

Та й наш спосіб життя, в якому не завжди гармонійно поєднуються основи життя будь-якої людини: справа, якою вона захоплена – сім’я і стосунки з коханою людиною – відносини з навколишнім світом – захоплення, що дозволяє отримувати не тільки насолоду, але і релакс. 

І основне джерело проблем з нашим емоційним здоров’ям – полягає в конфлікті між цими складовими внутрішнього балансу нашого життя. 

Він характеризується дуже сильним внутрішнім напруженням, яке відбивається на всіх системах нашого організму.

Щоб дійсно впоратися з емоційним вигоранням, стресом, хронічною втомою, треба почати з прийняття того, що не все так добре з нашими емоціями. 

Допустити, що ви як будь-яка нормальна людина потребуєте глибокого відпочинку, антистресових практик і процедур, врешті-решт – в турботі про себе. 

І це життєво необхідно. І ні в якому разі не втрачений і не витрачений даремно час. Ми всі потребуємо періоди відновлення, тому слід дозволити організму зробити перепочинок, який він потребує, а також наважитися й оцінити свої сили.

Саме в цьому ми, Центр емоційного здоров’я AMOGRACE, зможемо допомогти вам на професійному рівні, із застосуванням практик і методів, сертифікованих на світовому рівні.

Адже емоційне здоров’я – це не просто відсутність емоційної напруги або психосоматичних розладів. Це спосіб життя, в якому важливим є те, які відносини ви будуєте з собою день у день і в кожен окремий момент. Це вміння гармонізувати свій настрій і стан, що багато в чому визначає наш настрій, впливає на рівень стресу і на те, відчуваємо ми себе пригніченими або контролюємо ситуацію. 

Напружений день можна сприймати як жах і цейтнот, який обіцяє повне виснаження. А можна – як життєвий виклик, який розвиває та включає всі наші сильні сторони».

Вибір за вами!

Читайте также:   Абонемент в спа-салон: вручение приза Андрею

_________________

Цей матеріал опубліковано на блог-платформі Financoff. Думка автора може не збігатися з думкою редакції.

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Комментариев: 455

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *