В Австралії з’явився безлімітний 5G за $50 в місяць

В Австралії з’явився безлімітний 5G за $50 в місяць

Телекомунікаційна компанія Optus запустила бездротової 5G Fixed Wireless в двох передмістях Канберри і в Сіднеї, Австралія.

Як повідомляється, 5G Home Broadband обійдеться користувачам в $50 в місяць (70 австралійських доларів). Тариф заявлений як безлімітний з мінімальною гарантованою швидкістю 50 Мбіт/с (максимально можлива швидкість – 1 Гбіт\с). З точки зору кінцевого споживача підключення до мережі непряме: користувачеві компанія встановлює спеціальний модем, який підключається до 5G-мережі і роздає Wi-Fi.

У найближчі місяці кількість населених пунктів, де доступний сервіс 5G Fixed Wireless, буде рости: зокрема, послуга з’явиться в Аделаїді, Брісбені, самої Канберрі і в Перті. А до березня наступного року зв’язком п’ятого покоління зможуть насолоджуватися більшість жителів штатів Новий Південний Уельс, Вікторія, Квінсленд, Південна і Східна Австралії, а також анклаву Австралійська столична територія. До того ж Optus покриє 5G аеропорти, залізничні станції та спортивні стадіони.

Читайте также:   Smart-фермы уже в Украине

Постачальником обладнання 5G для Optus виступає Nokia. При цьому при переході на нове покоління зв’язку австралійський телекомунікаційний оператор планує як покращувати існуючі базові станції, так і «точково» встановлювати нові.

Крім цього, за словами глави Optus Аллена Лью, компанія зараз працює з низкою виробників смартфонів над випуском сумісних з 5G мобільних пристроїв.

Читайте також: ІТ БУМ: ЙОГО ПЕРСПЕКТИВИ ТА НАСЛІДКИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *