Тепер не втечуть: у китайській тюрмі використовують систему спостереження на базі штучного інтелекту

Китайська влада завершили установку в тюрмі міста Яньчен провінції Цзянсу камер стеження на базі штучного інтелекту. Пристрої, розміщені буквально по всій території виправної установи, будуть в автономному режимі цілодобово спостерігати за ув’язненими, виявляючи незвичайні патерни поведінки, і прогнозувати ризик втечі.

У разі підозрілої активності алгоритм сповістить про це наглядачів. За даними South China Morning Post, одна камера здатна стежити одночасно за 200 особами, так що засуджені не зможуть злитися з натовпом на відкритих територіях, наприклад, в їдальні або тренажерному залі.
Крім того, передбачається, що алгоритми виключать можливість хабара: навіть якщо арештант підкупить наглядача, щоб втекти, вплинути на роботу ШІ він все одно не зможе.

Читайте также:   BMW не пожалеет миллиард евро на новую автомобильную фабрику в Венгрии

«Випадки втечі з в’язниці залишаться в минулому», – стверджує представник адміністрації в’язниці Яньчен Мен Цінбао.
Варто зауважити, що в даній в’язниці суворого режиму, що займає площу в 40 гектарів, містять політичних в’язнів. Серед них колишній адвокат Гу Кайлай – дружина китайського політичного діяча Бо Сілая, телеведучий Жуй Ченган, а також кілька іноземців та ряд чиновників, засуджених за корупцію. Виправна установа, в якій знаходиться близько 1600 чоловік, безпосередньо підпорядковується Міністерству юстиції КНР.

За підсумком кожного дня нейромережа буде генерувати звіт, в який увійдуть відомості про поведінку засудженого, його активності та пересування. Так, якщо алгоритм помітить, що людина протягом дня швидко переміщається туди і назад по камері, програма може вважати це за ходіння підозрілим і виділить доповідь. Як пояснюють представники Яньчен, подібні рухи можуть вказувати на хвилювання або тривогу, пов’язані, наприклад, з наміром здійснити втечу.

Читайте также:   Сергій Алексєєв про поліпшення процедури банкрутства юридичних осіб

Наостанок зазначимо, що розробники Tiandy вже ведуть переговори з в’язницями в Латинській Америці, де також хочуть ввести систему цілодобового ШІ-моніторингу.

Читайте також: СТАТИСТИКА РІВНЯ ІНФЛЯЦІЇ У КРАЇНАХ СВІТУ ЗА 38 РОКІВ (ВІДЕО)

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *