Проект з колонізації Марсу, скоріш за все, так і не реалізують

Суд швейцарського міста Базель визнав банкрутом компанію Mars One Ventures, яка займалася проектом колонізації Марса Mars One. Про рішення, прийняте в січні 2019 року, стало відомо завдяки одному з користувачів Reddit. У розмові з Engadget глава проекту Бас Лансдор підтвердив банкрутство і ліквідацію компанії.

Важливо відзначити, що проект Mars One складався з двох компаній: комерційної Mars One Ventures і некомерційної Mars One Foundation. Лансдорп зауважив, що Foundation поки існує, але не може працювати без додаткових інвестицій. У той же час, він запевнив, що буде шукати рішення.

Нагадаємо, проект Mars One з’явився в 2012 році: стартап хотів відправити добровольців на Марс і показати їхнє життя в реаліті-шоу, отримуючи гроші від ТБ-компаній. Організатори заявляли про 200 тисяч анкет і в підсумку скоротили список до 100 фіналістів, перші з яких могли б відправитися на Марс вже в 2023 році.

Читайте также:   Титаник 2.0: легендарный лайнер вновь выйдет в море

Разом з тим, в 2015 році один з фіналістів проекту, астрофізик Джозеф Роше (Joseph Roche), розповів, що Mars One не вистачить фінансування для старту, а відбір добровольців проводиться несерйозно – за коротким тесту та інтерв’ю через Skype. Крім того, в Массачусетському технологічному інституті помітили, що план Mars One по заселенню Марса швидше за все призведе до смерті колоністів в перші ж дні.

«На оцінку кандидата впливало кількість купленого ним Мерч компанії», – стверджувало, в свою чергу, видання Medium.

У березні 2015 року Лансдорп переніс старт проекту на 2027 рік, відкинувши при цьому будь-які сумніви в Mars One. У 2016 році дату перенесли на 2031 рік. У липні 2018 року Mars One повідомила про притягнення € 12 млн інвестицій, які повинні були піти на підтримку роботи юросіб проекту і продовження відбору кандидатів. З тих пір значимих повідомлень про діяльність Mars One не було.

Читайте также:   Індустрія моди втратила ще одну легенду

Читайте також: ЗЕМЛЯ ПИШЕ «КОСМІЧНУ КОНСТИТУЦІЮ»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *