Два китайських стартапи один за іншим випробували демонстратори багаторазових ракет

Після того, як в 2014 році уряд Китаю дозволив приватному капіталу запускати супутники на орбіту, в країні з’явилося безліч компаній, що претендують на лаври SpaceX. Нещодавно ще два стартапа провели успішні льотні випробування демонстраторів своїх багаторазових ракет.

Так, 22 квітня стартап Space Transportation запустив прототип багаторазової ракети «Цзяген-1» вагою 3,7 тонни. Апарат піднявся на висоту 26,2 км, розвинувши швидкість 4300 км/год, і повернувся на стартовий майданчик.

Метою випробувань була перевірка працездатності розробленої Сяменьським університетом технології подвійного хвилельоту на носовій частині ракети. Прототип висотою 8,7 метрів з розмахом крил 2,5 м випереджає появу повноцінної багаторазової ракети «Тяньсін-I-1» з вертикальним зльотом і горизонтальною посадкою.

Читайте также:   Уляну Супрун відсторонили від обов’язків за рішенням суду

Незадовго до цього, 27 березня, льотні випробування провів стартап Linkspace. Прототип багаторазової суборбітальної ракети RLV-T5 висотою 8,1 м і вагою 1,5 т піднявся на 40 метрів, після чого скоїв точну посадку. При цьому до кінця року компанія планує побудувати запустити на висоту 1000 м наступну модель демонстратора, RLV-T6.

 

На основі отриманих даних стартап має намір згодом розробити вже повноцінну багаторазову ракету NewLine-1, здатну піднімати 200 кг вантажу на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту. Її запуск як передбачається, повинен відбутися в 2021 році.

Читайте також: СПУСКОВИЙ АПАРАТ NASA INSIGHT ЗАФІКСУВАВ ПЕРШИЙ «МАРСОТРУС»

Не успеваете всё читать ?
Подпишитесь на рассылку Financoff.
Самое важное и интересное из
сегодняшних новостей вам на почту.

Это бесплатно.




Нет комментариев

Напишите комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked *